Volg ons

Hoofdklasse

‘Meerderheid Hoofdklasse-clubs voor gemengde indeling’

‘Meerderheid Hoofdklasse-clubs voor gemengde indeling’

Een meerderheid van clubs in de Hoofdklasse is voorstander om vanaf volgend seizoen de zaterdag- en zondagclubs te mengen. Dat zegt MSC-voorzitter Arjan Jonkers tegenover TweeNul. Zondagclubs zijn bereid om hun vaste speeldag te verlaten en te verhuizen naar de zaterdag.

Zondagclubs door de bocht
MSC is al geruime tijd de drijvende kracht om in de zaterdag en zondaghoofdklassen tot ‘weekendvoetbal’ te komen. Lange tijd bleek het onmogelijk om daarover overeenstemming te bereiken, maar nu de zondagclubs bereid zijn om op zaterdag te gaan spelen, lijkt er daadwerkelijk een oplossing in zicht. Als speeltijd wordt gemikt op 14.30 uur of 15.00 uur.

70 procent is voor
,,Meer dan de helft van de 64 clubs heeft gereageerd en 70 procent is voor het plan”, stelt Jonkers. ,,Er zitten ook veel zaterdagclubs tussen, met name uit het noorden en de regio west II.” Een gemengde indeling heeft veel voordelen, schetst de voorzitter van MSC: ,,Meer publiek, minder reiskilometers en meer interessante wedstrijden. Ik ga liever van Meppel naar Hoogeveen dan naar Alphen aan de Rijn. Dan ben je de hele dag kwijt. Hoogeveen is ook voor de supporters te doen.”

Water bij de wijn
,,Als zondagverenigingen doen we veel water bij de wijn”, vervolgt hij. ,,Zo voelen wij het ook, maar dat geeft niet, want wij hebben de grootste problemen. We moeten tien jaar vooruit kijken. Straks voetbalt er geen zondagclub uit het noorden meer op niveau. (..) We doen dit voor het algemeen belang van het voetbal. Er zijn problemen en die moeten we gezamenlijk oplossen en dat is weekendvoetbal.”

Derde Divisie
Om het initiatief daadwerkelijk concreet te maken, moet eigenlijk ook de Derde Divisie bereid zijn om te gaan mixen. Jonkers: ,,De Derde Divisie hult zich nog in stilzwijgen. Maar de Tweede Divisie is al gemengd en het was de bedoeling dat ook in de Derde Divisie te gaan doen.” Aanvankelijk werden veel wedstrijden tussen zaterdag- en zondagclubs in de Tweede Divisie om 18.00 uur ingepland, maar dit seizoen is een trend waarneembaar dat verschillende zondagclubs er dan voor kiezen om zaterdagmiddag af te trappen, soms vanwege het ontbreken van een deugdelijke lichtinstallatie.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie




Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Hoofdklasse