zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie Zaterdag'Meer beloftenteams in Tweede en Derde Divisie'

‘Meer beloftenteams in Tweede en Derde Divisie’

Tot grote afschuw van veel clubs in de Tweede en Derde Divisie stromen mogelijk meer belofteteams in de voetbalpiramide. In Zeist spreekt de KNVB vandaag met zowel afvaardigingen van de Eredivisie, Jupiler League én het amateurvoetbal over uitbreiding van de verschillende competities met belofteteams.

Spijt

Met name sc Heerenveen en PEC Zwolle hebben spijt van hun beslissing om vorig seizoen af te zien van deelname in de veelbesproken voetbalpiramide, die met de transformatie van de Topklasse naar de Tweede en Derde Divisie – met de daarbijbehorende promotie- en degradatie mogelijkheid uit de Jupiler League – de door de KNVB zo gewenste volledige doorstroming kreeg.

PEC en sc Heerenveen

Onder meer sc Heerenveen, PEC en ook Feyenoord hadden daar vorig jaar geen interesse in en spelen daardoor dit seizoen in een onderlinge beloftencompetitie. “We gaan gezamenlijk kijken of er openingen zijn”, laat PEC Zwolle-directeur Gerard Nijkamp aan Voetbal International weten. “Voor de ontwikkeling van onze talenten zou het goed zijn om alsnog in de piramide in te stromen. Als we dat nu zouden willen doen, beginnen we in de vijfde klasse. Daar heeft niemand baat bij. Anderzijds hebben wij eerder de kans al gehad en die niet gepakt.”

Feyenoord

Het is niet duidelijk of ook het standpunt van Feyenoord is veranderd. De Rotterdamse club liet bij monde van directeur Martin van Geel vorige maand nog weten dat de beloften van Feyenoord ook volgend seizoen in een eigen competitie blijven spelen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD