maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagMazreku (ADO'20) geniet na van bekerzege op Koninklijke HFC: 'Wij waren de...

Mazreku (ADO’20) geniet na van bekerzege op Koninklijke HFC: ‘Wij waren de terechte winnaar’

In de laatste kwalificatieronde van de KNVB Beker wist het in de Derde Divsie van het zondagvoetbal uitkomende ADO’20 verrassend af te rekenen met het één klasse hoger spelende Koninklijke HFC (2-1). De maker van de beslissende treffer, Saed Mazreku, sprak met Voetbal247 en gaf aan dat hij van mening was dat zijn ploeg terecht een ronde verder mag bekeren ten koste van de Tweededivisionst. 

Eigen kracht
De wedstrijd leefde enorm bij ADO’20 en de toeschouwers/volgers van de vereniging. ,,Dit was natuurlijk een mooi affiche waarin je je wil meten met een ploeg zoals de Koninklijke HFC. ,,In de eerste voorronde werden wij vrij geloot en dan hoop je op een mooie tegenstander in de volgende ronde. Koninklijke HFC is natuurlijk een prachtige club, dan krijg je een soort derbygevoel. Dus dat leefde echt wel binnen de club. We waren de laatste weken goed in vorm, de resultaten waren niet altijd goed. We wisten er toch een positief gevoel aan over te houden kijkend naar ons spel. In de competitie waren we tegen OSS’20 alleen de mindere en in de andere wedstrijden hadden we steeds iets meer moeten hebben dan wat we kregen. We gingen tegen de Koninklijke HFC uit van onze eigen kracht. Eigenlijk speelden we een beetje hetzelfde systeem zoals ze ook willen spelen. Alleen lieten wij ze nu het spel maken en daar hadden ze veel moeite mee. De eerste helft ging het gelijk op, maar uiteindelijk waren wij de terechte winnaar”, aldus de matchwinner tegenover Voetbal247.

Rood
Na de rode kaart voor de tegenstander werd het geloof in een stunt nog groter bij ADO’20. ,,We kwamen met een man meer op het veld, maar dat zegt ook niet altijd alles. Wij zaten gewoon lekker in de wedstrijd en we wisten dat we er op een gegeven moment overheen zouden kunnen gaan. We kregen wat mogelijkheden, het zat er echt aan te komen en toen kwam die rode kaart voor de tegenstander. Toen gingen we echt volle bak. Dan is het mooi dat die nog valt. Het zit dan toch in je achterhoofd dat echt niemand zit te wachten op een verlenging. Ik denk dat het een terechte uitslag is en het was geweldig dat je dan in de avond een klein feestje kunt vieren.”

Wedstrijd op zich
Vooraf zal menigeen gedacht hebben dat de Koninklijke HFC zich zou plaatsen voor de volgende ronde, dit omdat men een Divisie hoger speelt dan de tegenstander. ,,Dat is op papier. Het is een wedstrijd op zich. Als je tien keer speelt tegen de Koninklijke HFC dan verlies je er misschien zes, zo eerlijk moet je zijn. De tegenstander had natuurlijk een hele andere druk, die moesten en wij wilden heel graag. Dat is het verschil. Met die intentie en die vrijheid hebben wij ook gespeeld.”

Beslissende treffer
Met zijn doelpunt besliste Mazreku het bekerduel. Daarna gevraagd wilde hij zijn treffer natuurlijk nog wel een keer omschrijven. ,,Ik had eigenlijk een soortgelijk moment even daarvoor al. Ik nam toen de bal aan en kon langs de verdediging en kwam één op één met de keeper te staan. Toen kwam hij er nog net met zijn grote teen bij en het moment van het doelpunt was bijna hetzelfde. Bij het doelpunt werd de bal op mij teruggelegd en de verdediger wil ingrijpen, maar die ziet mij niet. Ik kom voor hem en kwam één op één met de keeper en dan zie je die bal er in gaan en dan komt er ontlading en iedereen springt op je en het publiek gaat tekeer. Het was geweldig.”:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD