zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlClubsSpakenburgMaurice de Ruiter spant rechtszaak aan tegen KNVB. Uitslag kan voor nieuwe...

Maurice de Ruiter spant rechtszaak aan tegen KNVB. Uitslag kan voor nieuwe jurisprudentie zorgen

Mag de KNVB een voetballer een schorsing opleggen als die speler in zijn vrije tijd – en dus niet bij zijn club/werkgever – deelneemt aan een vriendschappelijk bedrijvenvoetbaltoernooi en daar betrokken is bij ‘incidenten. Dat is de vraag die speelt in de rechtszaak die Spakenburg-speler Maurice de Ruiter heeft aangespannen tegen de KNVB.

Maurice de Ruiter speelde afgelopen zaterdag met Spakenburg bij HFC. De middenvelder kon meedoen om dat zijn schorsing, die hij opliep nadat omdat hij betrokken was bij ‘ernstige incidenten’ tijdens een bedrijvenvoetbaltoernooi, werd opgeheven door de KNVB.

Afgelopen vrijdag was er een rechtszaak waarin De Ruiter aangaf dat als hij alsnog wordt geschorst hij een belangrijk deel van zijn inkomen zal missen. De middenvelder verzocht om de zaak definitief te seponeren.

auto van de zaak

De speler is van mening dat het bedrijvenvoetbaltoernooi in Ermelo een toernooi was dat niet onder de verantwoordelijkheid van de KNVB werd gespeeld.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD