zondag, 21 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieMaurice de Ruiter: 'Spakenburg mooiste amateurclub van Nederland'

Maurice de Ruiter: ‘Spakenburg mooiste amateurclub van Nederland’

Maurice de Ruiter tekende onlangs een nieuw, driejarig contract bij Sparta Nijkerk. Toch spreekt de 28-jarige aanvaller in het AD zijn liefde uit voor Spakenburg, dat eveneens zeer geïnteresseerd in hem was.

,,Het was zeker geen gemakkelijke keuze, die ik ook nog een tijdje heb uitgesteld, maar uiteindelijk wel de juiste”, vertelt de Harderwijker over zijn keuze om bij Sparta Nijkerk te blijven in de krant. Vooral Spakenburg was zeer gecharmeerd van zijn voetbalkwaliteiten. ,,De club waar ik echt nog heel graag voor wil spelen is Spakenburg. Dat heeft niks te maken met de manier waarop ik weg ben gegaan bij IJsselmeervogels, mijn voorkeur ging altijd al uit naar de ‘Blauwen’. Dat vind ik de mooiste amateurclub van Nederland.”

Evengoed kwam hij er met de Blauwen niet uit. ,,We waren echt heel dicht bij een akkoord. Ik ken best wat mensen van de club, ook mensen die er een functie hebben bekleed of er speler zijn geweest. Na veel twijfel heb ik er uiteindelijk voor gekozen om het niet te doen, ook omdat ik het zo enorm naar mijn zin heb bij Sparta Nijkerk.” Ook andere kapitaalkrachtige clubs probeerden hem te verleiden: ,,Dat waren zeker een handvol aanbiedingen. Natuurlijk is een financiële vergoeding lekker en belangrijk. Dat kan ik niet ontkennen, maar het is voor mij niet de hoofdzaak van het voetbal. En hoe goed het nu met Sparta Nijkerk gaat, waarbij een groot gedeelte van de selectie en de trainer – met wie ik een uitstekende band heb – ook nog eens blijft. Daar wil ik onderdeel van zijn.”

Vermoedelijk sluit De Ruiter zodoende zijn carrière af op de Ebbenhorst: ,,Ik heb altijd gezegd dat ik tot mijn dertigste blijf voetballen. Als dit contract afloopt, ben ik 31 en dan is het misschien wel mooi geweest. Maar mogelijk kan ik dan nog de stap maken naar bijvoorbeeld Spakenburg.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD