maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieMaurice de Ruiter: 'Financieel weinig verschil tussen DVS'33, Spakenburg en IJsselmeervogels'

Maurice de Ruiter: ‘Financieel weinig verschil tussen DVS’33, Spakenburg en IJsselmeervogels’

Maurice de Ruiter beleefde een droomdebuut voor IJsselmeervogels. De van DVS’33 overgekomen aanvaller maakte zijn debuut als invaller tegen AFC, versierde een strafschop en benutte het buitenkansje persoonlijk, waarmee hij de Rooien de winst schonk in de topper.

Risico’s nemen
,,In het leven moet je soms stappen en risico’s durven nemen”, stelde hij na afloop in gesprek met Voetbal247.nl, doelend op zowel zijn overstap naar de Westmaat als het nemen van de cruciale strafschop in blessuretijd. ,,Nu sta ik er gelijk goed op bij de supporters. Als er kansen komen, wil ik ze pakken.”

Ik voel me DVS’er
De Ruiter vertelt bovendien dat hij al veel eerder had kunnen spelen op de Westmaat: ,,Blauw en Rood wilden me al veel langer, maar ik besloot altijd DVS’33 trouw te blijven. Nu konden DVS en IJsselmeervogels een mooie deal maken. DVS’33 blijft mijn club en ik voel me een echte DVS’er. Het verschil in geld tussen DVS’33, Spakenburg en IJsselmeervogels is bovendien minimaal.”

Er speelde meer
,,Wat er allemaal gebeurd is bij DVS heb ik inmiddels achter me gelaten. Ik heb ook weinig zin om daar nog uitgebreid op terug te komen. Er speelden meer dingen. Daardoor was er voor mij geen toekomst meer. Binnen de selectie zat het niet goed. Er zijn één of twee spelers die het voor de rest verpesten.”

Gemengde reacties
,,Ik heb veel reacties gehad op mijn overstap. Sommigen reageerden emotioneel, anderen wensten succes toe. Met sommigen mensen ben ik het gesprek aangegaan om het toe te lichten. Ik hoor van sommigen ook dat ze DVS niet zien promoveren zonder mij.”

Echte mannen
,,Het verschil qua speelstijl tussen DVS’33 en IJsselmeervogels is onder meer dat bij DVS de nadruk wat meer op voetbal lag, terwijl IJsselmeervogels was volwassener en zakelijker is ingesteld. Ik speel nu met echte mannen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD