dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieMatig TEC mazzelt met zege bij Jong Volendam

Matig TEC mazzelt met zege bij Jong Volendam

TEC heeft na het uitduel bij Jong FC Volendam een uitstekende uitgangspositie om door te stoten naar de finales van de play-offs, maar de manier waarop de 1-2 zege in het vissersdorp tot stand kwam was alles behalve soepel.

Belabberd
TEC speelde een belabberde eerste helft, waarin het nauwelijks duels won en aanvallend slechts sporadisch dreigend was. De Volendamse beloften daarentegen, frank en vrij spelend, kregen alleen al voor rust een zeker zes behoorlijke kansen en het had wellicht ook een strafschop verdiend, toen Kevin van Gasteren na een kwartier onderuit werd geschoffeld. Scheidsrechter Van der Laan vond het echter geen overtreding.

Niet klagen
Vlak voor rust viel alsnog de verdiende openingstreffer voor Jong Volendam, na een mooie aanval over de rechterkant waar Marco Tol de bal voortrok en Derry Murkin met een strakke schuiver voor de 1-0 zorgde. TEC zette daar voor rust twee kansen voor Serhat Koc tegenover, maar de gehele eerste helft bezien mocht de ploeg uit Tiel niet klagen met slechts een 1-0 ruststand.

Kansen op de 2-0
Na de pauze kwam het duel meer in balans. Al vroeg kreeg Van Gasteren namens Jong Volendam een enorme kopkans, maar hij miste. De veelal onzichtbare Sherwin Grot zette er een vlammend schot tegenover. Na een ruim uur spelen was Dylan Mertens dicht bij de 2-0 voor Het Andere Oranje, maar zijn schot trof de paal. Aan de andere kant redde doelman Jordi van Stappershoef met enig geluk op een inzet van Wimilo Vink. Aankomend Katwijk-spits Jordy Hilterman had enkele minuten later een grote kans uit een rebound, maar zijn schot ging over. Kort daarop ontsnapte de rappe Kay Telan, maar zijn fraaie lob over doelman Sebastiaan van der Sman stuiterde net naast het doel.

Pijp leeg
In het laatste kwartier leek de pijp leeg bij Jong Volendam en verhoogde TEC de druk. Het werd daarbij enorm geholpen door een zondagschot van de pas ingevallen Brandon Fijneman, die zijn poging vanaf de rechterkant zo de kruising in zag zeilen: 1-1. Vijf minuten voor tijd werd TEC ook nog de zege in de schoot geworpen, toen scheidsrechter Van der Laan een op het oog lichte duwtje van Nick Zeijlmans wel erg zwaar bestrafte door een strafschop te geven, helemaal bezien het strafschopmoment voor de pauze aan de andere kant. Koc had er geen boodschap aan en schoot zonder genade de 1-2 tegen de touwen.

Zo bemachtigde TEC alsnog een zeer gunstige uitgangspositie voor de return aanstaande zaterdag, maar zal het zeker in een eventuele finale van de play-offs aanmerkelijk beter voor de dag moeten komen dan het tegen Jong Volendam deed.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD