dinsdag, januari 31, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagMatchwinner Bormann (Ajax) na zege op G.O.E.S.: 'Iedereen voerde nu de taken...

Matchwinner Bormann (Ajax) na zege op G.O.E.S.: ‘Iedereen voerde nu de taken veel beter uit’

De amateurtak van Ajax wist zaterdag de eerste punten van het seizoen te pakken in de uitwedstrijd tegen G.O.E.S. (0-1). De maker van e beslissende treffer, Mitchel Bormann, was vanzelfsprekend zeer tevreden met het resultaat maar zeker ook met het feit dat iedereen in het elftal zijn taken beter uitvoerde dan in de eerder gespeelde wedstrijden dit seizoen. 

Krachtsverhoudingen
Met nog een kleine tien minuten op de klok wist Bormann de beslissende treffer te produceren. Door dit doelpunt was Ajax na twee verloren wedstrijd dus van de hatelijke nul af.  ,,Ik ben zeer tevreden zeker omdat wij de drie punten binnen wisten te slepen. Iedereen in het team voerde nu de taken veel beter uit dan in de voorgaande twee wedstrijden. De uitslag van 0-1 was volgens mij niet de juiste weergave van de krachtsverhouding op het veld. We hebben meer kansen weten te produceren en hadden minimaal drie keer moeten scoren. Voor de wedstrijd had ik niet het gevoel dat Goes de favoriet was. Wij speelden echt als een team en dat ontbrak in fases tijdens de andere wedstrijden die wij verloren”, aldus Bormann tegenover Voetbal247.

Ander systeem
De verdediger speelde vorig seizoen bij ODIN’59 waar hij onder meer succesvol was in de strijd om de KNVB Beker. Bormann speelt niet alleen in een ander shirt, maar moest zich ook een ander systeem eigen maken.  ,,Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen zag het er allemaal heel verzorgd uit en wij lieten onder andere tegen AFC zien dat wij echt wel een sterk team tot onze beschikking hebben. Niemand vindt het leuk om op nul punten te staan na twee gespeelde wedstrijden. Ik kan persoonlijk heel erg slecht tegen mijn verlies en speel altijd om te winnen. In de eerste wedstrijd kregen wij titelkandidaat DVS’33 op bezoek dus konden wij direct de mouwen opstropen. Ik speel bij Ajax in een 4-3-3 opstelling als rechtsachter in plaats van in een 5-3-2 systeem waarin ik speelde bij ODIN’59. Er wordt daarom persoonlijk nu iets anders van mij gevraagd dan voorheen op het gebied van verdedigen. Ik heb zelf namelijk een enorme drive naar voren toe, dit was nu dus een kwestie van omschakelen. Ik heb het idee dat het nu allemaal zeker de goede kant op zal gaan.”

Gevoelsmens
Bormann voelt zich steeds beter op zijn gemak bij de Amsterdamse club. ,,Ik werd warm ontvangen bij Ajax. Ik heb altijd wel even de tijd nodig om te wennen aan een nieuwe groep. Ik ben wat dat betreft echt een gevoelsmens en ik merkte dan ook dat ik naarmate de voorbereiding vorderde ik mezelf steeds beter voelde en daardoor mijn spel ook beter werd.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD