dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieMartin van Eeuwijk en Quick Boys berusten in jaar schorsing

Martin van Eeuwijk en Quick Boys berusten in jaar schorsing

Martin van Eeuwijk en Quick Boys zien af van verdere juridische stappen om de schorsing van één heel seizoen aan te vechten. De spelmaker zal daardoor het gehele komende seizoen niet in actie komen.

,,Het bestuur van K.v.v. Quick Boys heeft kennisgenomen van de uitspraak van de beroepscommissie van de KNVB inzake de kwestie Martin van Eeuwijk. De speler heeft met de club de juridische mogelijkheden tegen het licht gehouden en uiteindelijk de beslissing genomen om zich neer te leggen bij het vonnis”, schrijft de Katwijkse club op haar clubsite. De club en speler hadden eventueel nog naar de rechter kunnen stappen, maar de kans dat dat alsnog tot een lagere straf zou leiden werd als gering beschouwd.

De schorsing is het gevolg van het bijten door Van Eeuwijk van tegenstander Ashwin Manuhutu in het duel met HHC Hardenberg. De actie werd niet waargenomen door de scheidsrechter, maar evengoed besloot de tuchtcommissie de Lisser alsnog te straffen. Ongetwijfeld heeft het daarbij ook de eerdere rode kaarten van Van Eeuwijk in haar extreem hoge straf meegenomen.

Quick Boys en Van Eeuwijk zullen later in het komende seizoen om tafel gaan om over de toekomst te praten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD