maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlClubsIJsselmeervogelsMarouane Afaker nieuwe smaakmaker voor IJsselmeervogels, topscorer komt over van Jong Sparta

Marouane Afaker nieuwe smaakmaker voor IJsselmeervogels, topscorer komt over van Jong Sparta

Vorig seizoen hield IJsselmeervogels de hand meer op de knip en trok Ahmed el Azzouti zijn conclusies. Anno 2022 is weer veel mogelijk bij de Rooien. Nadat eerder Vince Gino Dekker werd gehaald van Spakenburg legt de club nu een andere vleugelspeler vast. Marouane Afaker komt van Jong Sparta.

Afaker is al jaren een attractie in de Tweede Divisie. Hij blonk twee seizoenen geleden uit bij Katwijk en werd verleid met een contractje bij Sparta. De echte doorbraak liet op zich wachten, zodoende sleet hij zijn duels gewoon nog steeds in de Tweede Divisie.

Bij de Spartanen scoorde Afaker dit seizoen in dertien wedstrijden elf goals en gaf hij drie assists, waarmee hij bij de helft van de totale productie betrokken is.

De 22-jarige smaakmaker Afaker tekent voor één seizoen bij de Rooien.

De lichtvoetige vleugelaanvaller begon zijn loopbaan bij Excelsior Rotterdam. In 2018 stapte hij, nadat hij dat seizoen gedebuteerd had in de Eredivisie, als tiener over van Onder 19 naar Excelsior Maassluis. Bij de Maassluizenaren was Marouane Afaker direct een basiskracht en had hij met zes goals en zeven assists als 19-jarige een belangrijk aandeel in de tweede plaats op de ranglijst van de ploeg van Dogan Corneille.

 

Het leverde hem een overstap op naar Katwijk waar hij in één seizoen opnieuw acht keer op het scorebord terecht kwam en bij diverse goals betrokken was als linksbuiten of aanvallende middenvelder.

Het zorgde voor belangstelling vanuit het profvoetbal, waarbij Marouane Afaker uiteindelijk tot overeenstemming kwam met Sparta Rotterdam.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD