dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlKNVB BekerMarlon Versteeg schiet vanaf de penaltystip De Treffers een ronde verder, '10'...

Marlon Versteeg schiet vanaf de penaltystip De Treffers een ronde verder, ’10’ van Rijnsburg uit de beker

Rijnsburgse Boys vertrok om 15.00 uur richting Groesbeek. Na bijna drie uur ‘bussen’ werd in Cuijk een sportmaaltijd gegeten en om 20.00 uur begon het bekerduel tegen De Treffers. Acht uur na het vertrek van sportpark Middelmors liepen tien(!) Rijnsburgse Boys-spelers van het veld. Het was bijna 23.00 uur. Na een 2-2 einduitslag na 120 minuten verloren ‘de tien’ van Henk Wisman de strafschoppenreeks met 6-5.

De geschiedenis leek zich te herhalen in Groesbeek.  De Treffers heeft de minst gepasseerde verdediging uit de Tweede Divisie.  Rijnsburgse Boys kan na het wegvallen van Dani van der Moot aanvallend weinig potten breken. Wat gebeurt er als de thuisploeg in de eerste ronde voor de KNVB-beker al snel aan de leiding komt en de spitsen niet op scherp staan? Henk Wisman stuurde de luchtmacht voor voren. Masies Artien scoorde de 1-1.

Blessures

Henk Wisman van Rijnsburgse Boys is de laatste weken niet te benijden. Hij beschikt over een bovenmodale selectie maar is wel erg afhankelijk van topscorer Dani van der Moot. Die is al lang uit de roulatie. Daarbij waren er ook nog twee keepers geblesseerd en afgelopen donderdag viel linksback Rob Zandbergen uit met een blessure. Ex-prof Sammy Monteiro was woensdag zijn vervanger als linksback. Maar juist over zijn kant viel de openingstreffer. Gavin Vlijter gaf de assist en Teije ten Den deed wat hij tien dagen geleden tegen TEC ook deed, de openingstreffer scoren. De van een blessure teruggekeerde Wesley Zonneveld was kansloos.

Vertrek

De vraag bij de ploeg uit Groesbeek was hoe de groep zou reageren op het plotselinge vertrek van Jan de Jonge. De hoofdtrainer wist al langer dat in het voetbal de waan van de dag heerst. Ondanks zijn mooie woorden van een jaar geleden dat hij ‘samen ’bij De Treffers aan een mooi project bezig was, kon hij de verleiding van het Turkse Samsunspor niet weerstaan.

Ex-profs

François Gesthuizen is ad-interim-trainer en staat naar verluidt ook op pole om hoofdtrainer te worden. Hij beschikt over een ervaren selectie die weinig kansen weggeeft en enkele ex-profs herbergt die nog niet versleten zijn. Ricardo Ippel is achterin het verlengstuk in het veld, op de vleugels heeft Leroy George zo nu en dan nog samba in de heupen en een versnelling in de benen. Hij was voor rust ook het dichtst bij de 2-0. Verder acteert de pas 28-jarige spits Jordy Thomassen bij de Groesbekers. Hij kwam over van Helmond Sport.

Gelijkmaker

Na de openingstreffer kreeg Rijnsburgse Boys de bal en schoot Bram de Bruin centimeters naast voor  de ploeg van Wisman.  Op ‘9 ‘stond Robbert Olijfveld, maar de aanvallers van de gasten waren niet bij machte om de verdediging van de Groesbekers pijn te doen.

En dan heeft Wisman het noodscenario op de plank liggen. De lange mannen Masies Artien en Dennis van der Plas gingen mee naar voren. Het was de 27-jarige Irakees Masies Artien die de gelijkmaker voor zijn rekening nam, 1-1.

Winnende

Domper voor de gasten was dat rechtsback Bert Koomen vlak voor tijd (terecht) zijn tweede gele kaart kreeg. Met een man-minder gingen ‘de Uien’ de verlenging in. Marc Magan en Max Hudepohl waren al in het veld gekomen voor Jeroen de Bruin en Olijfveld. Maar invaller Roderick Gielisse bracht vuur en passie voor het tiental.

Een aanval via Bram Ros en Jeroen Spruijt belandde bij Furhgill Zeldenrust die in de verlenging de winnende treffer over doelman Niels Kornelis leek te tikken, 1-2.

Het was echter Robin Janssen die de gelijkmaker maakte voor de thuisploeg. Zo stond er, na een busreis van drie uur, een maaltijd, warming-up en 120 minuten voetbal in de benen ook nog een strafschoppenserie op het menu.

Penalty’s

Doelman Wesley Zonneveld stopte de strafschop van Campman, waarna Bram Ros het matchpoint kon verzilveren. De aanvoerder van de Uien miste echter, waardoor ook na de eerste serie strafschoppen nog geen beslissing was gevallen. Bij een 5-5 stand was het Sanny Monteiro die de zevende penalty miste. Ex-De Graafschap- speler Marlon Versteeg schoot daarna de beslissende 6-5 binnen.

,,Het kon allebei de kanten op”, zei aanvoerder Bram Ros na de wedstrijd. ,,Vervelend dit, maar we moeten snel weer aan zaterdag denken.”

Busreis

Met nog een busreis van twee en half uur voor de boeg en voor sommige spelers de wekker die om 7.00 uur weer rinkelt toog het teleurgestelde gezelschap op weg naar Rijnsburg.

Met in hun kielzog de bus met de ruim 70 meegereisde supporters.

Programma

Trainer Henk Wisman kan de komende dagen het beste wat actieve rust voorschrijven aan zijn selectie, want zaterdag wacht voor Rijnsburgse Boys de zespuntenwedstrijd tegen AFC, de nummer twee op ranglijst. De Amsterdammers kwamen ook deze woensdag in actie en werden uitgeschakeld door sc Heerenveen. Dat duel was echter wel na negentig minuten al beslist.

De Treffers speelt zaterdag om 18.00 uur thuis tegen IJsselmeervogels, maar hun vermoeide benen zullen worden gedragen door de flow van de overwinning.

 

Overstappen zzp-boekhouder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD