woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlClubsIJsselmeervogelsMarkiet 'verzon' privé-omstandigheden voor overschrijving naar IJsselmeervogels

Markiet ‘verzon’ privé-omstandigheden voor overschrijving naar IJsselmeervogels

Gévero Markiet heeft op advies van zijn vorige club Helmond Sport ‘privéomstandigheden’ opgevoerd om tussentijds de overstap te kunnen maken naar IJsselmeervogels. In werkelijkheid vond hij de 366 kilometer die hij dagelijks moest rijden tussen zijn woonplaats Almere en Helmond te ver, mede omdat hij op amateurbasis bij de Jupiler League-club speelde. Dat schrijft het AD.

Ritje naar Parijs

,,Ik speelde op dat moment met Helmond Sport in de Jupiler League. Maar dat was op amateurbasis. Ik moest elke dag 366 kilometer op en neer naar mijn woonplaats Almere rijden. Het was alsof ik telkens de deur uitging voor een ritje naar Parijs. De club wilde wel mij wel houden en zo ben ik op een gegeven moment het gesprek aangegaan. Ik vroeg om hulp, omdat ik vanwege de kosten van mijn auto zo’n beetje geld moest meebrengen. Toen kreeg het gesprek wel een ander karakter. Ze zeiden dat ze me 200 euro per maand meer konden betalen, maar daarmee hield het op”, vertelt Markiet in het AD.

Privé-omstandigheden
Via Gillian Justiana kwam hij in contact met IJsselmeervogels. ,,Bij Helmond Sport gaven ze al aan dat ik privé-omstandigheden moest aanvoeren als reden van mijn stoppen daar. Dan zou het makkelijker zijn om bij een club als IJsselmeervogels terecht te kunnen. Hahaha, ik kreeg opeens wel allerlei vragen van vrienden wat er aan de hand was. Maar goed, er is dus helemaal niks aan de hand.” Het advies bleek succesvol: de KNVB honoreerde inderdaad halverwege de eerste seizoenshelft het overschrijvingsverzoek, waardoor Markiet na het sluiten van de transferwindow zowel in competitieverband in actie kwam bij Helmond Sport als bij IJsselmeervogels. De Rooien stelden eerder dat de overschrijving geheel conform de verruimde regels is verlopen.

Realistisch
De 26-jarige verdediger denkt voorlopig niet aan een terugkeer naar het profvoetbal: ,,Nog steeds word ik gebeld door allerlei clubs, ook uit het buitenland. Maar ik ga in geen geval meer in de Jupiler League spelen. Ik heb twee kinderen, van drie jaar en eentje van drie maanden. Ik moet realistisch zijn, heb nu een baan als postsorteerder genomen en ben aan het kijken of ik van mijn spaargeld een gym voor vechtsporten in Amsterdam kan beginnen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD