zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlClubsIJsselmeervogels'Markiet-gate': IJsselmeervogels profiteert van verruiming dispensatieregels

‘Markiet-gate’: IJsselmeervogels profiteert van verruiming dispensatieregels

Gefronste wenkbrauwen waren er bij diverse Tweede Divisie-volgers bij het lezen van het bericht dat de KNVB Gévero Markiet per direct speelgerechtigd heeft verklaard om in actie te komen voor IJsselmeervogels. Hoe is het immers mogelijk dat een speler die op 6 oktober nog in actie kwam bij Helmond Sport, evengoed op 28 oktober kan debuteren als speler van IJsselmeervogels, terwijl de transferperiode pas op 1 januari weer heropent?

Dispensatieregels verruimd

Desgevraagd stelt IJsselmeervogels via bestuurslid Marcel de Graaf dat de voetbalbond dit jaar de specifieke uitzondering voor tussentijdse overschrijving heeft verruimd. In de statuten van de KNVB valt te lezen: ,,Een aanvraag om overschrijving van de speler, die overschrijving verzoekt, voor het einde van een overschrijvingsperiode van rechtswege is geëindigd of met wederzijds goedvinden is beëindigd en de speler na afloop van deze overschrijvingsperiode een bij de KNVB geregistreerd spelerscontract met een (andere) club heeft gesloten, dat onmiddellijk ingaat. Niet van belang is of de spelers inmiddels als amateurspeler staat geregistreerd bij een andere club.”

Ontbonden contract
Concreet werd in de situatie met Markiet met instemming van Helmond Sport de samenwerking begin deze maand beëindigd. De verdediger speelde op amateurbasis in Helmond en verzocht om ‘privéredenen’ tot ontbinding van de verbintenis. Dat werd door de Jupiler Club-gehonoreerd. Overigens had het er de schijn van dat ook de Rooien niet zeker wisten of ze Markiet dit seizoen, dan wel voor de winterstop, nog speelgerechtigd zouden krijgen. Op de clubsite schreef het immers eerder: ,,Gévero Markiet speelt vanaf komend seizoen in het rood-wit van IJssemeervogels. (..) Zodoende zal hij (Markiet, V247) dit seizoen al wel mee gaan trainen bij IJsselmeervogels om zo fit te worden voor het nieuwe seizoen en om zo ook de groep vast te leren kennen. Voor dit seizoen zal bij de KNVB een verzoek voor tussentijds overschrijving worden ingediend.” Markiet kan zaterdag al debuteren met de Rooien tegen GVVV.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD