zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFCMarios Lomis en Yuya Ishizuka verrassingen bij HFC dat verliest van Jong...

Marios Lomis en Yuya Ishizuka verrassingen bij HFC dat verliest van Jong Ajax

Koninklijke HFC speelde maandagavond haar eerste oefenwedstrijd. Het waren, op verzoek van Jong Ajax, slechts zestig minuten speeltijd. Maar dat kwam HFC ook niet slecht uit. De ploeg van Gertjan Tamerus is pas een week in training en had er net een trainingsweekend opzitten.

Klaas-Jan Hunterlaar was aanwezig. Gerry Hamstra ook. Een maandagavond in Haarlem. De antieke hoofdtribune is druk bezet als Jong Ajax op bezoek komt.

Handtekeningjagers, selfie-liefhebbers en kirrende bakvissen vergapen zich aan de Ajax-talenten. Het blijkt wel een heel jong Jong Ajax te zijn. De gasten winnen met 0-1 door een goal van Giovanni. De assist was van Sontje Hansen, die ook een strafschop miste.

Bij HFC was het vooral een blik aan nieuwe spelers dat hun opwachting mocht maken. Van Marios Lomis tot Thijs Reuvers en van Yuya Ishizuka tot Guus Offerhaus.

 

boekhouder amsterdam

HFC

Doordat Koen Tros en Sietse Brandsma net terug waren van vakantie, Gerry Vlak afwezig was en Roy Castien, Jim Hulleman niet van de partij waren kregen de nieuwe spelers en talenten uit Zaterdag-1 de kans zich te laten zien.

Voor een volgepakte hoofdtribune was het Marios Lomis die de score kon openen voor HFC.  Een goede pass van Tom Carbaat op Guus Offerhaus die Lomis richting Ajax-doelman Kremers lanceerde.

Lomis had de bal voor het intikken, het publiek juichte ook al, maar de bal ging naast de paal. Lomis is – voor even- terug op het oude nest, maar hoopt nog op een BVO.

,,Ik weet niet meer of ik nog met hem heb samengespeeld”, zei Gertjan Tamerus. ,,Maar het is zo’n tien jaar geleden dat hij bij ons speelde.”

Intensiteit

,,Ajax wilde graag een helft van veertig minuten en een helft van twintig minuten spelen’’, zei trainer Gertjan Tamerus. ,,Iedereen heeft nu onder een hoge intensiteit kunnen spelen. Dat is knap na ons trainingskamp waarin er zwaar getraind is en van zaterdag op zondag weinig is geslapen. We gaan de intensiteit nu ook langzaam weer opvoeren.’’

Gedaanteverwisseling

Het was pas vijf weken geleden dat de HFC-spelers voor het laatst op het veld stonden. Dat de ploeg een gedaanteverwisseling heeft ondergaan was al duidelijk. Tegen Jong Ajax acteerde John Hilton die van FC Volendam kwam, als linksback. De van WVHEDW overgekomen Oscar Abouseada was rechtsback. In het centrum acteerden Danny Hols en Desevio Payne samen met talent Tom Carbaat.

Hij kwam vorig seizoen over van AZ en zat al meteen enkele malen bij de selectie en maakte ook al zijn competitiedebuut. ,,Ik heb hem meteen mee laten trainen en de groep gaf ook aan het in hem te zien zitten’’, zei Tamerus destijds.

Transfermarkt

Jacob Noordmans was de aanvoerder en gaf aan weer honderd procent fit te zijn. Hij werd op het middenveld bijgestaan door Guus Offerhaus en Mitchell Honcoop.  Voorin ditmaal geen oer-Hollandse namen zoals Sietse en Roy maar Marios Lomis en Yuya Ishizuka. Volgens transfermarkt.nl vertegenwoordigt Marios Lomis een transferwaarde van twee ton.

Foto Pim Hols

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD