zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagMakizodila wint met Sparta Nijkerk van DVS'33: 'Winnen van een topper is...

Makizodila wint met Sparta Nijkerk van DVS’33: ‘Winnen van een topper is altijd lekker’

Sparta Nijkerk blijft verrassen in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. De ploeg wist tegen DVS’33 al weer de vijfde wedstrijd op rij winnend af te sluiten waardoor het de koppositie heroverde. Verdediger Janic Makizodila was realistisch genoeg om te beseffen dat het een lastig karwei was geweest tegen de ploeg uit Ermelo, maar hij was van mening dat het behaalde resultaat het allerbelangrijkste was die middag.

Heerlijk gevoel
De blijdschap was groot bij de ploeg uit Nijkerk nadat het als overwinnaar van het veld kon stappen tegen titelkandidaat DVS’33.  ,,Het is een heerlijk gevoel, het winnen van een topper is altijd lekker, ongeacht hoe een wedstrijd dan verder verloopt. Het was wel een lastige wedstrijd, waarin je duidelijk kon zien dat DVS’33 veel individuele kwaliteiten bezit. In de eerste helft hadden wij echt moeite om grip op de wedstrijd te krijgen. Gedurende de wedstrijd, in de tweede helft, werden we voor mijn gevoel steeds sterker en bleven wij relatief eenvoudig op de been”, aldus Makizodila tegenover Voetbal247.

Start van het seizoen
Vijftien punten uit vijf wedstrijden, Sparta Nijkerk beleefde een droomstart voor een promovendus. ,,Over de start van het seizoen kan ik heel kort zijn. Die is heerlijk ! We laten als ploeg zien dat wij goed kunnen voetballen en als het nodig is ook keihard kunnen werken. Persoonlijk gezien ben ik ook tevreden, ik merk dat ik iedere week sterker en beter word. Dit is wat mij betreft pas het begin, ik wil er alles aan doen om de komende weken nog beter te spelen. Het is fijn dat ik mij nu op de positie centraal achterin kan focussen en dat de afstemming met de rest van de defensie met de week beter kan worden.”

Komende maanden
Na de bliksemstart is het natuurlijk altijd de vraag waar dit sprookje van Sparta Nijkerk zal eindigen.  ,,Dat is altijd een mooie vraag. Voor mij persoonlijk is het belangrijk dat wij als team iedere week beter worden en in staat kunnen zijn om de tegenstander onze wil op te kunnen leggen. Als ons dat blijft lukken komen de resultaten zoals nu tegen DVS’33 ook weer vanzelf. Om maar eens een open deur in te trappen, het seizoen is nog lang dus waar het allemaal zal eindigen blijft lastig te zeggen. Een ding is wel zeker, er zijn denk ik nu maar weinig ploegen in deze competitie die nu graag tegen ons willen spelen. Laten wij dat de komende maanden nog maar even zo houden.”, besluit Makizodila zijn verhaal.

 

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD