Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

Makizodila na het winnen eerste periodetitel: ‘Mijn toekomst ligt bij Sparta Nijkerk’

Makizodila na het winnen eerste periodetitel: ‘Mijn toekomst ligt bij Sparta Nijkerk’

Janic Makizodila wist zaterdag op het eigen sportcomplex met Sparta Nijkerk beslag te leggen op de eerste periodetitel, dit na een zwaar bevochten zege op VVSB (3-1). De verdediger, die tegen de ploeg uit Noordwijkerhout twee keer wist te scoren, kijkt met veel vertrouwen uit naar de toekomst van Sparta Nijkerk waar hij naar zijn gevoel in de nabije toekomst iets moois neer zou kunnen zetten.

Ploeg met karakter
Met nog slechts vijf minuten op de klok leek Sparta Nijkerk het feest even uit te moeten stellen, dit met de stand van 1-1 op het scorebord. Makizodila en Mo Bendadi wisten de drie punten echter alsnog te pakken waardoor het feest los kon barsten. ,, Als ik er nu, enkele dagen later, weer aan terugdenk blijft het een heerlijk gevoel dat we uiteindelijk toch de eerste periodetitel wisten te pakken. Ons spel was in de eerste helft tegen VVSB zeker niet overtuigend en dat is natuurlijk wel jammer. Wat wel mooi was om te zien is dat wij echt een ploeg hebben met karakter. Een ploeg die zich niet gek laat maken en die het geduld tot het einde van de wedstrijd wist te bewaren. Tijdens de wedstrijd bleef ik het gevoel houden dat wij nog een treffer zouden maken. We hebben zoveel kwaliteit en dan komt dat ene moment altijd wel een keer, dit zeker als je zoals wij in een goede flow zit”, aldus Makizodila tegenover Voetbal247.

Bepalend zijn
De verdediger was zaterdag niet alleen achterin zeer belangrijk, maar wist ook nog eens twee keer het net van de tegenstander te vinden. ,,Met het maken van twee doelpunten mag ik zeker tevreden zijn met de wedstrijd die ik heb gespeeld. Dat was voor mij persoonlijk natuurlijk heerlijk. Het is mooi om op deze manier bepalend te kunnen zijn in een gewonnen wedstrijd.”

Een beloning
Het winnen van de eerste periodetitel maakte veel los in Nijkerk bij Sparta. ,,Een en al blijdschap, mooi om dit moment zo met iedereen te mogen vieren. Voor ons als groep was het natuurlijk een mooi moment, maar ook voor de hele club. Een beloning voor al die mensen die er gigantisch veel tijd en moeite in steken. Prachtig dat we dat dus een klein beetje konden belonen door het winnen van deze periodetitel.”

Toekomst
Makizondila wil ook komend seizoen zijn opwachting maken in het shirt van Sparta Nijkerk. De verdediger is van mening dat er iets moois aan het groeien is bij de club en wil daar een onderdeel van zijn. ,,Mijn toekomst ligt bij Sparta Nijkerk. Ik heb het onwijs naar mijn zin bij deze club en geloof echt dat we hier iets moois neer kunnen zetten. Daar wil ik bij zijn.”

Smaakt naar meer
Dit jaar staan er nog twee wedstrijden op het programma, een uitwedstrijd tegen ONS Sneek en de bekerwedstrijd tegen NAC Breda. Het winnen van de periodetitel kan een boost geven volgens de verdediger. ,,Ik denk dat dit alleen een goede invloed zal hebben. Dit smaakt naar meer en het sterkt het vertrouwen binnen de groep. Wij gaan er nu alles aan doen om er een nog mooiere kerst van te maken.”

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

 

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zaterdag