Volg ons

Exclusief

Mahmut Sönmez zet Turks avontuur aan de kant voor kwakkelende vader: ‘Lekker voetballen dichtbij familie’.

Mahmut Sönmez zet Turks avontuur aan de kant voor kwakkelende vader: ‘Lekker voetballen dichtbij familie’.

Na een zeer kortstondig buitenlands avontuur is aanvaller Mahmut Sönmez weer terug in Nederland. De aanvaller maakte in de zomerstop een overstap naar de Turkse derde divisionist Kirsehir Belediye Spor, maar heeft door privéomstandigheden de knoop doorgehakt en heeft besloten weer terug te keren naar Nederland. Het plezier in voetballen heeft de ex-Kozakken Boys-speler echter zeker niet verloren en daarom wordt er ook weer hard gezocht naar een nieuwe club: ,,Ik wil graag nog zo hoog mogelijk voetballen.”

Wie het Instagram-profiel van Mahmut Sönmez weleens voorbij ziet komen, kan bijna alleen maar jaloers worden. Lekker eten, mooi weer, prima prestaties in de competitie en toch heeft de 28-jarige Rotterdammer Turkije weer ingeruild voor Nederland. Geheel vrijwillig was dit echter niet. Sönmez kende een prima seizoen in Turkije; de club stond eerste op de ranglijst, er werd pas één keer verloren en bovendien was de aanvaller een vaste selectiespeler die ook geregeld in de basis stond.

Sportief gezien was de overstap dus een succes te noemen. Privé gezien werd de overstap ver weg van alles steeds moeilijker. Zeker omdat vader Sönmez al een paar maanden met de gezondheid kwakkelt. Dit is dan ook de reden waardoor er al na een paar maanden een eind komt aan een Turks voetbalavontuur: ,,De situatie van mij vader is de laatste maanden zeker niet vooruitgegaan. Ik heb toen gezegd: ,,Ik ben 28. Ik ga lekker voetballen en werken dicht bij mijn familie!”, aldus Sönmez tegenover Voetbal247.nl.

Ondanks de korte periode in Turkije, kijkt de middenvelder tevreden terug op zijn avontuur. ,,Ik speelde veel, geen problemen met trainer of de club, we presteerden goed en het niveau was te vergelijken met dat van de Tweede Divisie. Helaas was het maar kort.” Ondanks deze positieve woorden sluit Sönmez een toekomstig buitenlands avontuur uit: ,,Ik zal geen stap meer naar het buitenland maken. Ik wil lekker in Nederland blijven voetballen tot het einde van mijn carrière”. Waar dit zal zijn is echter nog de vraag. De aanvaller is beschikbaar en hoopt snel weer een mooie club te vinden in het Nederlandse amateurvoetbal.

Advertentie
Advertentie

Meer over Exclusief