Volg ons

Cambuur Leeuwarden

Mahmudov na mirakel in Leeuwarden: ‘Voetbal is gewoon een rare sport’

Mahmudov na mirakel in Leeuwarden: ‘Voetbal is gewoon een rare sport’

Denis Mahmudov had zaterdagavond een groot aandeel in de spectaculaire 1-4 zege van FC Dordrecht op SC Cambuur. De aanvaller, die goed was voor twee treffers, genoot zichtbaar direct na afloop van de wedstrijd en gaf aan trots te zijn op de uitzonderlijke prestatie van zijn ploeg.  

Respect
FC Dordrecht moest zaterdagavond starten aan de wedstrijd in de wetenschap dat het minimaal vier keer zou moeten scoren om nog in de race te blijven voor de volgende ronde. Vooraf waren er vanzelfsprekend weinig mensen die rekening hielden met een stunt van de uitspelende vereniging. ,,Niemand had dit verwacht, maar wij hadden nog hoop dat hadden wij in de ploeg allemaal. Als je nog bij 4-1 terug kan komen dan heb ik heel veel respect voor deze ploeg”, aldus Mahmudov tegenover de camera van FOX Sports.

Kleedkamer
Na vijfenveertig minuten spelen stond in Leeuwarden de tussenstand van 1-0 op het scorebord, dit dus in het voordeel van SC Cambuur. Een stunt van FC Dordrecht leek op dat moment uitgesloten te zijn, misschien tegen beter weten in dachten de spelers van de club daar volgens Mahmudov anders over. ,,Iedereen had nog hoop. We zeiden in de rust tegen elkaar dat het nog zou kunnen en je ziet het. Voetbal is gewoon een rare sport. Je zag het ook met AS Roma tegen Barcelona en wij kunnen het ook. Wij zijn heel trots dat we dit gedaan hebben.”

Eerste treffer
Toen FC Dordrecht net na de pauze de gelijkmaker wist te produceren werd het geloof in een wondertje alleen nog maar groter bij de uitploeg. ,,Toen wij de eerste goal maakten zag je dat we volop één op één gingen spelen. Toen kwamen de tweede, derde en vierde treffer. Het was een topprestatie.”

Strafschoppen
Na iets meer dan 120 minuten voetbal moesten strafschoppen de confrontatie beslissen. Mahmudov ging deze strijd vol vertrouwen aan. ,, Ik heb ook tegen de jongens gezegd: we zijn zover gekomen dus laten we het dan ook afmaken. Het zou anders zo zonde zijn. Ik zei dat ze kalm moesten blijven, hoekje kiezen kalm blijven en afmaken”, besluit de doelpuntenmaker.

,

Advertentie
Advertentie

Meer over Cambuur Leeuwarden