Volg ons
Zephnad Wattimury

Derde Divisie Zondag

Magreb’90 zoekt opnieuw een trainer: “Sta nog één week voor de groep”

Magreb’90 zoekt opnieuw een trainer: “Sta nog één week voor de groep”

Magreb ’90 is druk zoekende naar een nieuwe trainer. De begin oktober aangestelde Zephnad Wattimury heeft bij de club aangegeven na komende week zijn interim-trainerschap bij de Utrechters te beëindigen, omdat het vanwege de grote reisafstand te lastig te combineren is met zijn werk voor KIFA Pro.

Interim-betrekking

Wattimury legt tegenover TweedeDivisie.org uit: “Toen ik via huidig voorzitter Tahar Boulaid en Wierin Ramsoedh (IFG Football) werd benaderd en aangaf bereid te zijn om ze te helpen, hebben we afgesproken dat het om een interimperiode zou gaan. Dat kon twee weken zijn, drie maanden of misschien wel acht maanden. Alleen is destijds naar buiten toe niet gecommuniceerd dat het om een interim-betrekking ging. Hoewel ik Magreb heb ervaren als een warme club met mensen die het beste met de vereniging voor hebben en hun afspraken nakomen, heb ik toch het bestuur onlangs gevraagd actief te gaan zoeken naar een nieuwe trainer en heb ze daarbij geholpen door mee te denken vanuit mijn netwerk.”

Tegen HSC’21 nieuwe trainer

“Ik heb gemerkt dat door de grote reistijd vanaf mijn woonplaats Hoogezand (Groningen, JG.) het werk bij Magreb lastig te combineren is met mijn andere werkzaamheden. Na de wedstrijd tegen Jong De Graafschap heb ik de spelers verteld dat ik nog een week voor de groep sta en daarna vertrek. Ik heb begrepen dat het bestuur van Magreb deze week in gesprek gaat met de kandidaat die ik ze heb aangedragen. Zowel Magreb als ik verwachten dat er voor de wedstrijd tegen HSC’21 een nieuwe trainer voor de groep zal staan.”

Straal van 115 kilometer

Desondanks smaakte het trainerschap in de Derde Divisie wel naar meer, zegt de oud-speler van FC Groningen: “Ik zou in de toekomst zonder twijfel best willen werken bij een mooie club in de Derde of Tweede Divisie, alleen moet het qua reistijd dan te doen zijn. Dan denk ik aan een straal tot ongeveer 115 kilometer vanaf mijn woonplaats Hoogezand.”

KIFA Pro

Wattimury timmert echter ook aardig aan de weg met KIFA Pro, waar hij spelers met een betaald voetbal achtergrond een alternatief biedt voor het VVCS-team. “Zaakwaarnemers schakelen ons in om hun spelers die op zoek zijn naar een mooie club een podium te bieden om zich in de kijker te spelen. Dat doen we door als groep samen te trainen en wedstrijden te spelen, waar veel scouts en technische beleidsmakers voor worden uitgenodigd. In het KIFA Pro team zitten spelers uit de Eredivisie, Eerste Divisie en beloften. De afgelopen tijd hebben spelers als Nick van der Velden, Willie Overtoom, Kemy Agustien en Gill Swerts via ons zich in de kijker gespeeld.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag