maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagMagreb'90 op bezoek bij fiscus om faillissement te voorkomen

Magreb’90 op bezoek bij fiscus om faillissement te voorkomen

Magreb’90 heeft nog altijd de slepende zaak met de belastingdienst lopen en inmiddels dreigt er een faillissement. Het nieuwe bestuur hoopt dit af te wenden en gaat dan ook volgende week langs bij de fiscus. Er ligt een claim van liefst 600.000 euro wegens niet ingehouden loonbelasting. AD/Utrechts Nieuwsblad meldt dat er daarnaast nog een schuld is van 30.000 euro.

Fouten die wij hebben gemaakt

De club is het niet eens met de claim van de fiscus. Het bedrag zou zijn gebaseerd op de transferwaarde van een aantal spelers, maar niet staven met de realiteit. Nieuwbakken voorzitter Tino Klein is vorige maand benoemd en wacht nu dus gelijk een zware klus. Hij doet zijn verhaal in de regionale krant. “Ik heb alle stukken doorgelezen en zie dat we er niet helemaal onderuit kunnen komen. Ik baseer dat op de fouten die wij hebben gemaakt in de afdracht van loonbelasting, zodat wij niet volledig worden gevrijwaard. Maar over de hoogte van de vordering gaan we open het gesprek in.”

Bij zes ton zijn we failliet

Klein hoopt dan ook dat er vooral een werkbare situatie gaat ontstaan voor de Utrechtse club. “Als we de vordering terug kunnen draaien naar een redelijk bedrag en een betalingsregeling kunnen treffen, dan ben ik al blij. Maar bij zes ton denk ik dat we moeten zeggen: we zijn failliet.” Ook loopt er nog een zaak bij de gemeente Utrecht over achterstallige huur van de velden, hiervoor is inmiddels een betalingsregeling getroffen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD