woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagMagreb'90 betaalt niet meer en dus is Van Boksel alweer weg

Magreb’90 betaalt niet meer en dus is Van Boksel alweer weg

Het houdt niet op bij Magreb’90. Aart Jan van Boksel was weer teruggekeerd als trainer van de club uit de Derde Divisie Zondag, maar nog voordat hij officieel zijn rentree op de trainingsbank heeft gemaakt is hij alweer vertrokken. De reden: de club kan de vergoedingen van de spelers niet meer betalen, omdat het andere grote schulden heeft en dus trekt Van Boksel zijn conclusie.

Grote problemen bij Magreb’90

Er zijn bij Magreb’90 al het gehele seizoen grote problemen. Eigenlijk begonnen die vorig seizoen al, toen de toenmalige voorzitter Najim El H. werd opgepakt in Turkije. Daarna was het twijfelachtig of Magreb’90 wel in de Derde Divisie zou kunnen uitkomen, omdat er geen spelers en trainers zouden zijn. Uiteindelijk lukte het de Utrechters om een elftal op de been te brengen en Aart Jan van Boksel werd aangesteld als trainer. Hij vertrok echter na vier duels al en daarna was het een komen en gaan van nieuwe trainers. Tijdens de winterstop besloot Van Boksel toch weer terug te keren, voor de spelers. Nu er weer een nieuwe hoofdstuk aan de soap is toegevoegd, pakt de oefenmeester weer zijn biezen, zonder zijn rentree op de bank gevierd te hebben.

Recreanten

Afgelopen donderdag vond er bij Magreb’90 overleg plaats. “Daar werd medegedeeld dat het eerste elftal wordt teruggetrokken, omdat de vergoedingen niet meer betaald kunnen worden”, doet Van Boksel zijn verhaal tegenover RTV Utrecht. Daarmee leek het doek dus gevallen voor Magreb’90. “Toen ik al onderweg was naar huis is op verzoek van de spelers besloten om toch door te gaan.” Volgens de coach lost het echter weinig op. Hij denkt dat er maximaal zeven spelers naar de wedstrijd tegen EVV kunnen komen. “De rest van de jongens is niet bij machte om zonder reiskostenvergoeding naar Utrecht te blijven komen.” Van Boksel ziet het dan ook niet zitten om aan te blijven, omdat het eerste dan aangevuld dient te worden met spelers uit het tweede. “Dan moet ik een recreatief elftal leiden en daar ben ik te fanatiek voor.”

Reactie voorzitter Douhou

Volgens Van Boksel doet Magreb’90 er beter aan om het team terug te trekken uit de Derde Divisie Zondag. Voorzitter Karim Douhou ziet het allemaal wat positiever in. “Een aantal belangrijke spelers zal gewoon aanwezig zijn zondag tegen EVV. Waaronder Luidjino Hojer, Emilio Samsey en Omar Boukari.” Tevens verklaarde Douhou tegenover RTV Utrecht waarom de club besloten heeft om de vergoedingen aan de spelers stop te zetten. “We kiezen er op dit moment voor om onze verplichtingen naar de gemeente Utrecht na te komen, dat gaat ten koste van de vergoedingen.” De club kampt namelijk met serieuze financiële problemen, omdat het een huurachterstand voor de velden heeft bij de gemeente Utrecht. Bovendien claimt de belastingdienst dat Magreb’90 jaren geen loonbelasting betaald heeft. Die bedragen lopen op tot enkele tonnen.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD