zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieMagreb '90 verrast met gelijkspel tegen Jong Almere City, VVOG wint bij...

Magreb ’90 verrast met gelijkspel tegen Jong Almere City, VVOG wint bij Capelle

Jong Almere City heeft opnieuw puntenverlies geleden. De koploper, met de nodige spelers die geregeld in de Jupiler League spelen, kwam op bezoek bij Magreb ’90 niet verder dan 2-2. VVOG boekte een 1-2 zege op bezoek bij Capelle.


Magreb ’90 – Jong Almere City 2-2

Het heeft er alle schijn van dat Magreb ’90 haar laatste wedstrijd in de Derde Divisie heeft gespeeld. Hardnekkige geruchten stellen dat de Utrechtse club in de winterstop failliet gaat en daarmee haar licentie verliest. De club worstelt met een enorme naheffing van de Belastingdienst, hangt puntenaftrek boven het hoofd omdat het niet aan de licentie-eisen voldoet en trainer Jamal Yahiaoui maakte afgelopen week bekend de club na vandaag te zullen verlaten. Het lijkt er dan ook op dat het treffen tegen de Almeerse beloften voor des keizers baard is geweest, want indien Magreb uit de competitie wordt genomen, vervallen alle resultaten van dit seizoen.

Dat zou betekenen dat het knappe gelijkspel van de hekkensluiter tegen de koploper er niet meer toe doet en de Almeerse beloften in verliespunten toch koploper blijven. Magreb kwam halverwege de eerste helft op voorsprong, maar zag Jong City al snel weer gelijk maken uit een strafschop. Op slag van rust bracht opnieuw een strafschop, opnieuw ingeschoten door Adriaan Kruisheer, de ploeg van coach Ivar van Dinteren op voorsprong. Dyllan Ahinful maakte halverwege de tweede helft gelijk: 2-2. Dat zou tevens de eindstand blijken.

Capelle – VVOG 1-2
Een faillissement van Magreb ’90 zou ook betekenen dat Capelle haar inhaalduel tegen de Utrechters niet meer hoeft te spelen. Het duel tussen beide clubs werd eerder gestaakt. VVOG op haar beurt zou drie punten verliezen, omdat de Harderwijkers vorige week met 0-2 wonnen bij Magreb ’90. Het onderlinge treffen tussen Capelle en VVOG kende een droomstart voor de ploeg van Hans van Arum. Pernelly Biya maakte al na één minuut de openingstreffer. Na de pauze liepen de Harderwijkers uit naar 0-2. Het duel werd weer spannend, toen Boris Letterie de 1-2 liet aantekenen. Verder kwam de ploeg van coach Winand van Loon echter niet.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD