vrijdag, 1 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieMagreb '90-soap: club verwerpt faillissement, wil per direct verder onder nieuwe naam

Magreb ’90-soap: club verwerpt faillissement, wil per direct verder onder nieuwe naam

De soap rondom het Utrechtse Magreb ’90 krijgt een nieuw hoofdstuk. Of misschien beter gezegd: een nieuwe kaft. De club wil namelijk per direct haar naam wijzigen.

Shit
Als het aan penningmeester Mo el Osrouti ligt, speelt na de winterstop sportvereniging Papendorp of s.v. Prins Clausbrug in de Derde Divisie en wordt de club niet langer Magreb ’90 genoemd: ,,Hoe sneller dat kan, hoe beter. We willen van de shit die onder de naam Magreb’90 hangt, af”, stelt hij tegenover het AD. De KNVB moet echter nog wel akkoord gaan met de naamswijziging.

Onkostenvergoeding
Daarnaast is Magreb ’90 niet van plan om voorlopig een faillissement aan te vragen, gezien de naheffing van de Belastingdienst van bijna vier ton: ,,We gaan door zolang het kan en vragen geen faillissement aan.” De Utrechtse club gaat in beroep tegen de naheffing. Bovendien heeft de club geld gevonden om de spelers van het eerste elftal voor de rest van het seizoen een onkostenvergoeding te betalen en is de hekkensluiter in de Derde Divisie dan ook voornemens om het seizoen af te maken.

Ranglijst
De situatie rondom Magreb ’90 zal door andere clubs in de Derde Divisie nauwlettend worden gevolgd. Mocht immers de club alsnog tijdens het seizoen failliet gaan en uit de competitie worden gehaald, dan vervallen alle resultaten en kan dat van invloed zijn op de stand. Zo won Spakenburg van de Utrechters, maar speelde concurrent Jong Almere City afgelopen zaterdag gelijk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD