dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieMagid Jansen: "Op termijn kan AFC hier niet tegenop boxen"

Magid Jansen: “Op termijn kan AFC hier niet tegenop boxen”

AFC leeft momenteel in sportieve weelde. De Amsterdammers staan derde en wisten Jong AZ zondag op 2-2 te houden. Aanvoerder Magid Jansen is in zijn nopjes: “Het is erg knap wat we laten zien met een veredeld vriendenteam.” Jansen beleefde sowieso een fijne middag op het trainingscomplex van AZ: “Dit is een beetje thuiskomen voor mij”, lachte hij tegenover TweedeDivisie.org. “Ik heb zeven mooie jaren bij AZ gehad en nog onder Martin Haar getraind. Leuk om dan weer allemaal oude bekenden te zien.”

Maakt mij niet zoveel uit

De markante leider van de Amsterdammers is dan ook één van de weinigen die niet zoveel problemen heeft met de aanwezigheid van beloftenteams in de Tweede Divisie: “Het maakt mij niet zoveel uit, eerlijk gezegd. Het enige waar ik moeite mee heb, is dat een speler die in het eerste rood heeft gehad, daarna wel in het beloftenteam mag meedoen.” Jansen worstelde tegen Jong AZ aardige duels uit met Fred Friday: “Een goede, sterke spits. Je ziet dat hij kwaliteit heeft. We hebben mooie duels uitgevochten. Hij scoort twee keer, maar dat heeft ook te maken met de lopende mensen vanuit het middenveld.”

Genieten van dit succes

Over de toekomst van AFC in de Tweede Divisie is Jansen voorzichtig: “We hebben nu een goede ploeg die erg gevaarlijk is op de counter. We hebben bovendien een brede bank en hoeven voor niemand bang te zijn. Maar tegelijk zijn we ook een club die zich geen financiële klappers kunnen permitteren, zoals bijvoorbeeld in Spakenburg. Daar valt op termijn dan ook niet tegenop te boxen en is voor AFC lastig vol te houden. Spelers krijgen bij ons misschien 250 euro in de maand. Dan is het heel knap wat we laten zien en moeten we gewoon heel erg genieten van dit succes. Bij AFC zie je gewoon spelers die in de buurt wonen en voor wie het voetbal leuk voor erbij is, naast een mooie maatschappelijke carrière. Want ook dat is AFC: al veel spelers hebben via de club een goede baan gevonden.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD