Volg ons

Uitgelicht

Maatregelen persconferentie: kantines dicht, alle voetbalwedstrijden zonder publiek

Maatregelen persconferentie: kantines dicht, alle voetbalwedstrijden zonder publiek

Tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte en corona-minister Hugo de Jonge is bekend gemaakt dat de komende drie weken alle sportkantines dicht gaan en alle sportwedstrijden zonder publiek zullen zijn.

Rutte: ,,Er zijn extra maatregelen nodig. Niet omdat de sector slecht doet, maar omdat we in het grote geheel zonder aanscherpingen ook in de sport het virus niet genoeg kunnen terugdringen. Dat heeft met de schaal te maken. Amateursport, professionele sport, spelers en toeschouwers, dat alles samen leidt tot veel reisbewegingen en veel sociale contacten.”

,,We kunnen dus blijven sporten, ook in teamverband. Maar het moet even zonder aanmoedigingen vanaf de kant of van de tribune. En zonder biertje of chocomel na afloop, want de sportkantines gaan dicht.”

Minister De Jonge stelde in zijn toelichting: ,,Of we slagen erin om het aantal besmettingen te laten dalen, of we slagen er niet in en dan zijn er hardere maatregelen nodig, die ons dichterbij die intelligente lockdown van het voorjaar brengen.” Na de drie weken wordt geëvalueerd of de maatregelen voldoende zijn gebleken, of dat er nog meer en strengere maatregelen genomen moeten worden.

Het is nog niet bekend hoe de KNVB kijkt naar de maatregelen. De voetbalbond zegt spoedig met een reactie te komen.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht