zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieMaassluis onderuit; zeges GVVV en Kozakken Boys

Maassluis onderuit; zeges GVVV en Kozakken Boys

Excelsior Maassluis is onderuit gegaan bij Jong AZ. Tot twee keer toe werd een achterstand weggepoetst, de derde keer lukte dat niet meer. GVVV versloeg De Treffers met 3-1 en is nu nummer twee in de Tweede Divisie. Kozakken Boys herpakte zich door TEC te verslaan, met onder meer de rentree én een goal van Raily Ignacio.

GVVV – De Treffers

Na speldenprikken van GVVV kwam De Treffers al vroeg op voorsprong. Uit een vrije trap maakte Ken Leemans de 0-1. De Treffers kwamen bijna op een ruime marge nadat Taoufik Adnane een bal verkeerd inschatte. Nick de Bondt schoot voorlangs en minuten later was het gelijk. Adnane stuurde Danny de Leeuw diep. Zijn voorzet werd door Frank Tervoert binnen geschoten. De tweede helft was lange tijd rommelig, tot Robin Mulder er 2-1 van maakte. Een afgemeten voorzet van Rodny Hofman schoof hij binnen. GVVV vergat daarna de partij te beslissen, waardoor De Treffers met veel opportunisme nog voor de gelijkmaker kon gaan. Die bleef uit en in blessuretijd wist Tervoert het duel definitief te beslissen.

Jong AZ – Excelsior Maassluis 3-2

In een levendige eerste helft waren er over een weer kansjes, tot dom balverlies de 1-0 inluidde. Myron Boadu maakte gebruik van het slippertje om zijn eerste treffer van het seizoen te produceren. Excelsior Maassluis kon direct wat terugdoen, maar de inzet van Vincent van den Berg ging net naast. Op slag van rust was het echter alsnog gelijk via Daniel Furtado Oliveira. Al te lang genieten kon Excelsior Maassluis er niet van. Na de thee was het namelijk binnen drie minuten 2-1 uit een uitstekende aanval. Deze werd afgerond door Nick Doodeman. De Tricolores knokten zich andermaal terug en Kevin Vink zorgde voor de 2-2. Kansen over en weer volgden, maar uiteindelijk sloeg Jong AZ opnieuw toe. Ditmaal via Calvin Stengs.

TEC – Kozakken Boys 0-2

Na een afwachtend eerste kwartier leverde Berry Powel het eerste schot af. Keeper Sebastiaan van der Sman kreeg de bal echter recht op zich af. Op de counter werd Vink gevaarlijk, maar daarna kreeg Kozakken Boys steeds meer druk. Dat resulteerde in de 38ste minuut ook in de 0-1. Met de lange bal werd Powel gezocht. Hij kopte door en Achmad Mendes Moreira schoot hard raak. De partij had vervolgens al beslist kunnen worden. Sammy Monteiro werd gevloerd in het strafschopgebied door Kay Huijgens. Powel zag zijn inzet echter gestopt door Van der Sman. Nog voor rust werd Powel vervolgens gewisseld voor Ahmed El Azzouti. Na de pauze kwam ook Raily Ignacio binnen de lijnen voor Mendes Moreira. Het is zijn debuut voor de Boys en dat bekroonde de spits gelijk met een goal. Na een goede actie van Mahmut Sonmez kon Ignacio de 0-2 binnen knikken. Ondanks een aantal kansen voor TEC om terug te komen bleef het daarbij.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD