zondag, oktober 1, 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagREPORTAGE | Luuk Admiraal schiet ASWH ten koste van Quick naar hoofdtoernooi...

REPORTAGE | Luuk Admiraal schiet ASWH ten koste van Quick naar hoofdtoernooi KNVB Beker

Het laat zich begrijpen dat de Zeeuwse ASWH-trainer Rogier Veenstra na afloop van het bekerduel uit de 2e ronde tegen het Haagse Quick een meer dan blije trainer was. ,,Ik voel me fantastisch”, was het antwoord van de Zeeuw op de vraag hoe hij zich voelde. ,,Fantastisch omdat we eindelijk onze 1e officiële wedstrijd gewonnen hebben dit seizoen en dat is niet alleen goed voor het moraal van het team maar ook goed voor de club die zo wat centjes kan bijschrijven op hun rekening. Het is lang geleden dat we uit volle borst het clublied zongen na afloop in de kleedkamer en dat de deuren bijna uit de sponningen vielen”.

Nee, de sfeer zat er goed in op Sportpark Schildman na afloop van het duel tegen het een divisie lager spelend Quick.

Vrije zondag opofferen
Alhoewel beide teams in het verleden nog nooit tegen elkaar hadden gespeeld in kompetitieverband, had Veenstra toch het zekere voor het onzekere genomen door zijn vrije zondag op te offeren aan een ritje Middelburg-Den Haag om Quick te gaan bekijken. ,,Ik moest me er wel over heen zetten, om na zo’n nederlaag op zaterdag (3-0 tegen Jong Volendam) in de auto te stappen richting Den Haag, maar ik ben toch blij dat ik het gedaan heb. Wist ik enigszins wat we voor een soort ploeg konden verwachten”.

De Ambachters kwamen furieus uit de startblokken. Het was duidelijk dat zij deze wedstrijd wilde aangrijpen om een ommekeer teweeg te brengen.

Rogier Veenstra: ,,Ik ben een echt mensenmens”

Wellicht tot verrassing van velen had Rogier Veenstra gekozen voor Stefan Kok tussen de palen in plaats van Bryan Janssen. Een bewuste keus? ,,Ja, het was een gebaar richting Stefan. Hij is een voorbeeld voor velen. Hij staat altijd klaar, je hoort nooit een wanklank van hem en hij kan uitermate goed opschieten met Bryan. Deze wedstrijd wilde ik hem laten spelen als loyaliteitsgebaar, aldus Veenstra die goed snapte dat hij daarvoor veel verbazing zou opwekken bij velen. Maar dat boeit mij niet echt. Bryan Janssen is een van de beste keepers uit de Tweede Divisie en is en blijft mijn eerste doelman maar ik ben nu eenmaal een echt mensenmens en het opstellen van Stefan is daarvan een bewijs”.

Zege van beleving, inzet en werklust
De zege was een overwinning van de beleving, inzet en werklust. Het voetbal was niet altijd groots maar dat mocht niet deren. In een bekertoernooi geldt slechts een remedie: via winst verder bekeren en hopen op een aansprekende tegenstander in de volgende ronde.

ASWH ging furieus van start, met de geblesseerde Sam van de Kreeke niet aan de aftrap maar wel met de teruggekeerde aanvoerder Jesper van den Bosch in de basis. De thuisclub zette druk op de hechte Quick-verdediging die in de beginfase de handen meer dan vol had. Het was na een kleine 7 minuten raak en wie anders dan de huidige clubtopscoorder Luuk Admiraal was daar verantwoordelijk voor. Een corner werd door hem doeltreffend achter Quick-doelman Jari Puister gewerkt. Daarna leek het wel of de angst binnensloop bij ASWH.

Men werd wat nonchalanter en slordiger aan de bal terwijl Fabian Korporaal en Levi Bouwense een gele kaart moesten incasseren. Rogier Veenstra: ,,Begrijpelijk want ik kan me voorstellen dat men gaat denken, die tegentreffer zal toch weer niet vallen zoals al enkele keren dit seizoen’. Het Haagse Quick beschikt over een leuke technische ploeg dat niet alleen weinig weggeeft, maar ook weinig scoort.

,,Dat is ons grote probleem de laatste wedstrijden”, aldus Paul van der Zwaan, die denk dat daar binnenkort wel weer verandering in gaat komen wanneer de nog steeds geblesseerde Frank van der Heiden terugkeert in de ploeg. Het liep ook niet echt bij de Hagenezen deze avond. Veel passes waren te onnauwkeurig, kwamen niet aan en konden daardoor Stefan Kok amper in de
problemen brengen. Technisch had men het betere van het spel maar effect sorteerde het niet.

De tweede helft was wel wat levendiger; het spel ging meer op en neer en af en toe ontstonden er voor beide doelen kleine kansjes. Een prima combinatie tussen Rick Burgering (Quick) werd door Lennaert Massar naast gegleden; aan de andere kant stuitte Admiraal in de 69e minuut op de goed zijn doel uitkomende Jan Puister.

Spannend bleef het tot de laatste minuut waarin Quick streed voor een verlenging en ASWH zich met man en macht in de strijd wierp om deze bekerzege binnen te halen.

Arbiter Van Zuilichem: ,,Mijn klokje werkt uitstekend”

Dat scheidsrechter Stijn van Zuilichem zeker vijf minuten blessuretijd bijtrok riep bij met name Veenstra vraagtekens op. ,,Er waren geen blessures geweest dus waar die 5 minuten vandaan kwamen was voor mij een raadsel”. Stijn van Zuilichem was daar gedecideerd in.

,,Mijn klokje werkt uitstekend en de vijf minuten blessuretijd klopten precies.” In Hendrik Ido Ambacht kon opgelucht adem gehaald worden. Komende zaterdag wacht De Treffers in Groesbeek voor de kompetitie. Geen gemakkelijke tegenstander maar wellicht geeft deze zege inspiratie tot meer overwinningsdaden, aldus Veenstra. Voor het Haagse Quick is het bekeravontuur ten einde.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD