zondag, 21 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieREPORTAGE | Luke Vahle moet wennen bij ODIN’59, maar scoort wel

REPORTAGE | Luke Vahle moet wennen bij ODIN’59, maar scoort wel

Luke Vahle is de nieuwe spits van ODIN’59. Trainer Ted Verdonkschot durfde het aan om het talent van zondag tweedeklasser HBC te halen. ,,Ik was eerst ook op proef bij VVSB, maar daar bleven de spitsen’’, zegt Vahle. In de voorbereiding schoot hij al tweemaal raak. Meer goals zijn broodnodig want hij treedt in de voetsporen van topscorer Sietse Brandsma die naar Koninklijke HFC vertrok. Zaterdag zouden ze tegenover elkaar staan bij HFC tegen Odin’59. Brandsma ontbrak, hij heeft een knieblessure. Luke Vahle scoorde de gelijkmaker: 1-1.

Systeem
Afgelopen pré coronaseizoen schoot Vahle twintig keer raak voor HBC. Een club met ambities in Heemstede, waar ex-prof Jasper Ketting de trainer is. Ketting is echter realistisch genoeg om spelers die meer in hun mars hebben geen strobreed in de weg te leggen als ze hoger op willen. Zodoende trainden middenvelder Jeroen de Bruijn en Luke Vahle mee met VVSB. Toen de Derde Divisionist niet toehapte deed ODIN’59 dat wel. De club scoutte afgelopen seizoen Sietse Brandsma bij BOL en die werd direct topscorer. Vahle moet even wennen aan het systeem.

,,Wij spelen in een 5-2-3 systeem, dat was voor mij aan het begin even wennen omdat ik zelf 4-3-3 gewend ben. Maar de trainer is nog aan het onderzoeken wat het beste systeem is voor ons. Tot nu toe is mijn rol niet anders als dat ik gewend was bij HBC, ik speel in de punt van de aanval.’’

 

Scoren
Zijn treffers maakte hij tegen Brandsen Sports, een makelaarskantoor met een elftal van (contractloze) spelers uit het binnen- en buitenland. Een diagonaal schot en een echte spitsengoal, waarmee hij zijn visitekaartje afgaf. Niels Jager gaf laag voor bij de eerste paal en Vahle kwam voor zijn mandekker en tikte de 5-0 binnen. Tegen ARC en Rijnsburgse Boys speelde Vahle wel maar scoorde hij niet.

Scouting
In het verleden haalde oud-ODIN-trainer Richard Plug veel talenten op uit de tweede klasse. Jurjen Dikker en Mart Willemse bij Stormvogels en Nicky Eekhout en Mitchel Bormann bij VSV. ,,Die hadden vaak enkele maanden nodig om aan de trainingsintensiteit te wennen’’, zei Plug destijds. Vahle, wiens vader een sportschool heeft, geeft ook aan dat de trainingen wel van een ander kaliber zijn dan bij HBC. ,,De intensiteit van de trainingen ligt hoger en het spel gaat sneller. Maar ik heb het CIOS afgerond en heb les gehad in training en belastbaarheid. Ik ken mijn lichaam goed.

Stap
,,Vorig jaar heb ik een gesprek gehad met HBC-trainer Jasper Ketting. Hij raadde me aan om de stap te maken.’’ Trainer Ted Verdonkschot. ,,Sietse Brandsma had vorig seizoen ook in het begin moeite met de belasting. En Eelke de Graaf daarvoor ook. Luke’s handelingssnelheid moet omhoog. Bij ons krijg je de tijd.’’

Kledingmerk
Vahle werkt bij zijn vader in de sportschool in De Kwakel, stond van de zomer in de keuken van een restaurant en heeft onder de naam Lucky Vibez zijn eigen kledingmerk op de markt gebracht. Met passende shirts met de tekst follow your own path.

Hongerig
Verdonkschot had Vahle vorig seizoen al een keer zien spelen. ,,Iedereen zoekt een scorende spits. Maar die zijn voor ODIN niet te betalen. Hier hebben we hongerige spelers nodig die graag willen kijken waar hun plafond ligt. De spelers zijn gretig en ze trainen goed. Ik weet wat Luke kan en hij komt altijd trainen, daar kan ik wat mee.’’

Foto’s: Hans Willemse

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD