woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlClubsAZLoting Conference League: wie kunnen PSV en Feyenoord het best ontlopen?

Loting Conference League: wie kunnen PSV en Feyenoord het best ontlopen?

De Nederlandse aanwezigheid in de Conference League is gehalveerd. AZ en Vitesse wisten helaas de kwartfinale niet te bereiken en zijn dus klaar in Europa voor dit seizoen. PSV en Feyenoord versloegen hun directe tegenstander wel en zitten vanmiddag in de koker tijdens de loting. Wij hebben de tegenstanders op een rij gezet:

PAOK Saloniki
De Grieken hebben KAA Gent uitgeschakeld en lijken dus een geduchte tegenstander te zijn voor de Nederlandse clubs. PSV ging vorig jaar in Griekenland nog met 4-1 onderuit en in Eindhoven werd nipt met 3-2 gewonnen. Al moet gezegd worden dat zowel PSV als Feyenoord, in het verlengde van het gehele Nederlandse voetbal, stappen vooruit heeft gezet. PAOK is zeker geen makkelijke tegenstander, al zullen beide Nederlandse clubs niet wakker liggen van de Grieken.

Bodo/Glimt
De Noren schakelden AZ uit en deden dat vooral met veel fortuin. Een onterechte strafschop en een onfortuinlijke Martins Indi zorgde ervoor dat AZ uit het Europese toernooi ligt. Zowel PSV als Feyenoord moeten instaat zijn om van de Noorse kampioen te winnen. Beide teams lijken sowieso een maatje groter dan AZ en ook bij de Alkmaarders was te zien dat ze  met vlagen beter waren dan Bodo/Glimt. Dit lijkt ons een gunstige loting.

Leicester City
De Engelsen wisten Stade Rennais uit te schakelen en dat is een uiterst knappe prestatie te noemen. Met het meeste geld in zak is Leicester City als Premier League-club de rijkste overgebleven kandidaat in dit toernooi. De Foxes zijn op papier erg sterk en lijken in staat om zowel PSV als Feyenoord uit te schakelen, deze wil je voorlopig nog even niet tegenkomen.

Slavia Praag
Feyenoord kent Slavia Praag al. In de groepsfase wonnen de Rotterdammers met 2-1 van Slavia en in Tsjechië werd het 2-2. Nu moeten we erbij zeggen dat dit absoluut geen makkelijke potten waren voor Feyenoord, maar dat zowel PSV als Feyenoord hun handen zullen dichtknijpen met een tweestrijd tegen Slavia Praag.

AS Roma
AS Roma was in staat Vitesse over twee duels uit te schakelen, maar erg makkelijk ging dat niet. De Arnhemmers waren brutaal en kwamen zelfs op voorsprong in Rome. Met iets meer geluk trok de ploeg van Thomas Letsch er een verlenging uit, en dan was alles mogelijk. Het mocht niet zo zijn en zo gingen de Italianen door naar de kwartfinale. Op papier een zware tegenstander, maar in de praktijk moeten PSV en Feyenoord instaat zijn hier van te winnen. Al zullen ze liever andere teams tegenkomen.

Olympique Marseille
Ook hier kunnen we kort over zijn. De Franse nummer twee is een sterke tegenstander en schakelde in de vorige ronde met moeite FC Basel uit. Daar valt hoop uit te putten, de kampioen van Zwitserland lijkt niet beter dan PSV of Feyenoord en derhalve liggen er kansen voor de Nederlandse clubs. Toch treffen beide teams OM liever nog niet zo vroeg in het toernooi, aangezien uitschakeling een echte mogelijkheid gaat zijn.

PSV/Feyenoord
Ja, de loting is compleet open en beide teams kunnen ook elkaar loten nu. PSV zal daar waarschijnlijk blijer om zijn dan Feyenoord, aangezien de Eindhovenaren iets meer kwaliteit in huis hebben dan de Rotterdammers. Wel zullen beide ploegen zich realiseren dat er van elkaar verloren kan worden en zullen ze liever elkaar ontlopen in de kwartfinale van dit toernooi.

De loting is vrijdagmiddag om 15:00 uur. Er is een livestream te vinden op de website van de UEFA.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]