Volg ons
Jeroen Stottelaar FOX Sports

Tweede Divisie

Het lot van FOX Sports live: UNA-speler moet vrij vragen

Het lot van FOX Sports live: UNA-speler moet vrij vragen

Hoe botsend de commerciële belevingswereld van FOX Sports en de authentieke amateurvoetbalgedachte van voormalig Topklassers is bleek deze week bij UNA. Pas nadat een UNA-speler vrij wist te regelen van zijn werk, kreeg de betaalzender groen licht om UNAGVVV op 8 oktober live uit te zenden.

Want waar FOX Sports gewend is dat betaald voetbal clubs zich vrijwel geheel schikken naar de wensen van de zender, ligt dat in de Tweede Divisie, waar spelers nog gewoon een baan hebben naast hun voetbalcarrière, anders. Om UNAGVVV live uit te zenden, moest de speeltijd die gepland stond voor 18.00 uur gewijzigd worden naar 15.30 uur zodat FOX Sports het duel mooi in haar middagprogrammering kan zetten.

Echter, als zondagclub hebben veel spelers van UNA een zaterdagbaantje. Gelukkig voor UNA, dat voor het eerst live op de betaalzender komt, kon Stottelaar vrij krijgen, waarna het aanvangstijdstip is gewijzigd.

De formatie van Mark Schenning stelde eerder al alles in het werk om live registratie mogelijk te maken. “Om een live-uitzending mogelijk te maken is de aftrap verplaatst naar 15.30 uur. Aangezien het hoofdveld volgens de reglementen vanaf drie uur voor aanvang niet bespeeld mag worden, betekent dit een gigantische operatie voor de Zeelsterse vereniging die ruim 600 jeugdvoetballers telt”, schrijft het Eindhovens Dagblad. Doordat het sportpark van UNA slechts drie speelvelden telt, is het normaal al flink overbezet door de geheel op zaterdag spelende jeugd, laat staan nu één van de velden reeds vanaf 15 uur geclaimd is voor de Tweede Divisie-wedstrijd.

Met dank aan: Wil van den Heuvel / Eindhovens Dagblad.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie