zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlEredivisieLoïs Openda bezig met zijn toekomst en mikt op een betere club

Loïs Openda bezig met zijn toekomst en mikt op een betere club

Loïs Openda speelt alweer anderhalf jaar in Nederland. De Belgische spits van Vitesse scoorde in 51 wedstrijden twintig keer voor de ploeg uit Arnhem en spreekt zich in gesprek met Voetbal International uit over zijn toekomst. De 21-jarige aanvaller wordt op dit moment nog gehuurd van Club Brugge maar wil graag de volgende stap zetten. 

Dat men bij Vitesse hoog inzette bij Loïs Openda werd bij terugkeer voor het tweede seizoen in Arnhem duidelijk: “De Trainer (Thomas Letsch, red.) zei direct toen ik terugkwam dat hij mij topscorer van de Eredivisie wilde maken. In mijn ogen kon ik één van de beste spelers van de competitie worden,” aldus de Belg tegen de verslaggevers van VI.

Verder geeft de Belg aan dat hij zichzelf klaar acht voor de volgende stap. “Na dit tweede seizoen voel ik me klaar voor de volgende stap. Ik moet terug (naar Club Brugge, red.) want ik heb een doorlopend contract. Als er een kans is om een transfer te maken naar een betere club dan zou dat een mooie optie zijn. Het is een goed moment wellicht om me te verkopen. Terug naar Brugge is overigens ook geen probleem.” aldus Openda. “Ik kwam naar Vitesse om mijn carrière te starten en nu ben ik onderweg. Interesse komt op gang, ik hoop op veel clubs. Ik ga er goed over nadenken. Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje en ga maar door. Ik wil een goede keuze maken.” besluit de clubtopscorer van de Arnhemmers.

Loïs Openda is jeugdinternational van België en speelde eerder ook in de hoofdmacht van Club Brugge zelf. De spits moet de volgende wedstrijd van Vitesse tegen FC Twente uitzitten op de tribune vanwege een schorsing.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]