Volg ons
Fox-Sports-Tweede-Divisie

Tweede Divisie

‘Liveduels Tweede Divisie voortaan op andere zender’

‘Liveduels Tweede Divisie voortaan op andere zender’

De livewedstrijden en samenvattingen van de Tweede Divisie zullen vanaf 1 januari 2021 worden uitgezonden door een andere zender. Dat onthulde sportmarketeer Chris Woerts maandagavond in Veronica Inside.

Momenteel is FOX Sports nog licentiehouder van de rechten, maar dat zal vanaf het nieuwe jaar ESPN worden. FOX Sports wordt namelijk overgenomen door Walt Disney. ESPN is in Amerika al een grote sportzender, dat 24 uur per dag sportprogramma’s uitzendt en behoort tot de stal van Walt Disney. Vanaf het nieuwe jaar krijgen ook de Nederlandse activiteiten van Walt Disney ESPN als naam.

De naamsverandering zal voor enkele clubs in de Tweede Divisie wellicht niet met gejuich worden ontvangen. Clubs als GVVV, Quick Boys en Spakenburg hebben van oudsher een band met blauw als kleur, wat ook de hoofdkleur is van FOX Sports. ESPN heeft echter rood-wit als kleuren, wat vooral in Bunschoten-Spakenburg waarschijnlijk even wennen zal zijn…

Inhoudelijk lijkt er overigens weinig te veranderen aan de uitzendingen van de sportzender.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie