zondag, 21 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagLisse vloert Vogels; Rijnsburg derde; DVS’33 aan kop in periode

Lisse vloert Vogels; Rijnsburg derde; DVS’33 aan kop in periode

De Derde Divisie Zaterdag is volledig op zijn kop gezet. FC Lisse heeft IJsselmeervogels weten te achterhalen door de Rooien voor de tweede keer dit seizoen te verslaan. Rijnsburgse Boys is geklommen naar de derde plaats, maar zoals het nu staat is deze stek niets waard. DVS’33 is namelijk koploper in de derde periode.

Koplopers op gelijke hoogte

Op De Westmaat kwam FC Lisse na een verdedigingsfout op 0-1 via Rowdy van der Putten. Vlak na de onderbreking counterde de bezoekers ook naar 0-2 door een goal van Martin van Eeuwijk. De spitsen van IJsselmeervogels hadden het vizier niet op scherp, waarbij Berry Powel een schot binnenkant paal het veld weer zag inrollen. Valk kreeg nog wel rood, maar ook tegen tien man kwam er geen comeback. Beide ploegen staan nu op 61 punten, met een beter doelsaldo voor de Rooien.

Strijd om plek drie

Vier ploegen strijden achter het tweetal om de derde plaats en staan nu nog maar op twee punten van elkaar. Scheveningen kwam niet verder dan 2-2 tegen Quick Boys, waarbij twee keer een achterstand werd rechtgezet. Rijnsburgse Boys is zodoende de nieuwe nummer drie. Ook de Uien kwamen bij ODIN’59 op achterstand, maar goals van Jorn van Lunteren en Joost Leonard zorgden in het laatste kwartier toch voor 2-4. Jong Volendam (0-3 bij Huizen) en ASWH (1-2 bij Rijnvogels) maakten ook geen fout. Rijnsburg heeft nu een punt voorsprong op Volendam en Scheveningen, ASWH volgt op twee punten.

DVS’33 heeft alles in eigen hand

Zoals het nu staat is de derde plaats alleen niets waard. FC Lisse en Harkemase Boys hebben al een periodetitel, waarbij IJsselmeervogels deze zal overnemen als Lisse kampioen wordt. DVS heeft vandaag de eerste plaats in de periode overgenomen van IJsselmeervogels. Bij ONS Sneek werd met 1-3 gewonnen door twee goals van Maurice de Ruiter. DVS heeft in de periodestand twee punten voorsprong op IJsselmeervogels, drie op Volendam en vier op Rijnsburgse Boys. DVS speelt nog tegen ODIN’59, FC Lisse en Scheveningen. Onderin deed Capelle de beste zaken door SteDoCo te verslaan, de groenhemden lijken nu veilig. Jong Almere City won daarnaast van FC Groningen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD