dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagLisse haalt uit in Harkema, eerste zeges voor Rijnvogels en Stedoco

Lisse haalt uit in Harkema, eerste zeges voor Rijnvogels en Stedoco

FC Lisse blijft het goed doen in de Derde Divisie Zaterdag. Ook de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys werd gewonnen en Lisse is met ASWH, Odin ’59 en Capelle de enige club die nog ongeslagen is. Rijnvogels en Stedoco wonnen dit seizoen hun eerste wedstrijd van respectievelijk Jong Almere City en Jong FC Volendam.

FC Lisse op schot, ASWH en Odin ’59 maken ook geen fout

Voor FC Lisse stond de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys op het programma. Er werd met 1-5 gewonnen. Met name in de eerste helft was FC Lisse op dreef. Halverwege stond het al 1-4, door doelpunten van Steven Olsthorn, Luciano Dompig, Thierry Monteny en Koen Fokkema. In de tussentijd had Ezra namens Harkemase Boys nog wel iets teruggedaan. In de tweede helft bleef het bij één doelpunt. Monteny nam de 1-5 voor zijn rekening.

Ook ASWH won betrekkelijk eenvoudig. Zij versloegen DVS ’33 met 4-1. Peter de Lange zorgde met twee goals voor een 2-0-ruststand. Na rust kopte Robbert Olijfveld de 3-0 binnen, waarna Kay Velda uit een vrije trap de 3-1 maakte. Zeven minuten voor tijd bepaalde Nick Slotboom de eindstand op 4-1. Odin ’59 liet op zijn beurt geen steek vallen tegen IJsselmeervogels. Het was al heel snel 1-0 voor Odin. Binnen vier minuten maakte Nigel Hardenberg de 1-0. Op slag van rust kreeg IJsselmeervogels een uitgelezen mogelijk om iets terug te doen, maar Oktay Özturk miste een strafschop. In de tweede helft maakte Jordi Tiktak de 2-0 voor Odin en die tik kwam IJsselmeervogels niet meer te boven.

Stedoco en Rijnvogels hebben eerste driepunter binnen

Bij Rijnvogels is de opluchting groot nu de eerste drie punten van het seizoen binnen zijn. De selectie van Hein van Heek had de eerste drie duels verloren, maar won met 4-2 van Jong Almere City. Dat is nu de enige ploeg met nog geen enkel punt uit vier wedstrijden. Spannend bleef het tot en met de laatste minuut, want de bevrijdende 4-2 viel pas in de negentigste minuut. Via een eigen goal van Nicky van Hulten kwam Rijnvogels op voorsprong, waarna Jaap van Duin de 2-0 maakte. Arno Dijkstra maakte daarna de 3-1 en de 4-2 werd gemaakt door Jop Verhagen. De goals van Jong Almere City werden gemaakt door Abdel Metalsi en Sven Braken.

Stedoco won met 5-2 van Jong FC Volendam en ook voor Stedoco was het de eerste winstpartij. Halverwege zag het er niet naar uit dat Stedoco de eerste driepunter kon gaan bijschrijven. Het stond 0-2 voor Jong FC Volendam, dankzij treffers van Enzo Stroo en Bert Steltenpool. In de tweede helft was het Stedoco dat de klok sloeg. De 0-2-achterstand werd omgebogen in een 5-2-voorsprong door Joran Schroder, Shelton Martis, Giovano Gödeken, Maurice de Wit en Jay Jay Meierdres.

Veel gelijke spelen

Capelle liet op eigen veld tegen Huizen een steekje vallen. Beide clubs kwamen niet tot scoren, waardoor het duel in 0-0 eindigde. Capelle ziet daarom FC Lisse, ASWH en Odin’59 iets uitlopen. Ook bij de wedstrijden Quick Boys – Jong FC Groningen, Rijnsburgse Boys – ONS Sneek en VVOG – Scheveningen werden de punten gedeeld. Quick Boys speelde met 1-1 gelijk tegen Groningen. Gescoord werd er door Max van Steen en Ajdin Hrustic. Voor Rijnsbrugse Boys voelt het 2-2-geijkspel tegen Sneek als een overwinning. Jorn van Lunteren schoot pas vlak voor tijd de 2-2 binnen. Hij maakte de 1-2 van Ale de Boer ongedaan. Eerder had Rachid El Yaakoubi dat met de 0-1 van Rein Werumeus Buning gedaan. Ook bij VVOG en Scheveningen werd het 2-2. Jeremy de Graaf en Thomas Vossebelt scoorden voor VVOG. Voor Scheveningen deden Rensy Barradas en Ricardo Samoender dat.

Bekijk de Derde Divisie Zaterdag Uitslagen | Stand | Programma

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD