Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

Linksbuiten Biya vertrekt alsnog bij DOVO: ‘Oprecht jammer, maar ik wil niet nog zo’n jaar’

Linksbuiten Biya vertrekt alsnog bij DOVO: ‘Oprecht jammer, maar ik wil niet nog zo’n jaar’

Pernelly Biya sluit over enkele maanden al definitief de deur bij DOVO ondanks het feit dat hij in bezit was van een tweejarig contract in Veenendaal. De linksbuiten voelde wel waardering bij de club, maar werd naar zijn zeggen veelal op wisselende posities opgesteld in plaats van op zijn favoriete plaats in het elftal.

Favoriete positie
In de zomer van 2019 arriveerde Biya bij DOVO waar hij onder andere als rechtsback of middenvelder opgesteld werd. Dit was niet hetgeen hij had verwacht van zijn overstap naar de Veenendaalse formatie. ,,Ik zie voor mij geen toekomstperspectief op de plek waar ik graag wil spelen. Ik heb eigenlijk overal gespeeld behalve op mijn favoriete plek en dat is jammer. Ik vind het oprecht jammer, maar ik wil niet nog zo’n jaar. Dan kies ik liever voor een club waar ik wel op een wat vastere plek kan spelen. Ik wil benadrukken dat ik het nog steeds echt goed naar mijn zin heb bij de club en ik ook veel waardering voel van mijn ploeggenoten”, aldus Biya tegenover Voetbal247.

Alles geven
DOVO wilde wel graag verder met de aanvaller die nu echter hoopt op een mooie nieuwe club. ,,Er sprak waardering uit het contract dat ik kreeg bij DOVO. Zoals gezegd heb ik een goed gevoel bij de club, maar niet echt als het gaat om het voetballende gedeelte waarin ik op andere posities speel dan ik graag zou willen. Niemand heeft een garantie op een basisplaats, maar soms wist ik echt niet waar ik de komende wedstrijd zou moeten spelen. Ik weet wat ik kan en ik ga er vanuit dat er wel weer iets op mijn pad zal komen, maar de komende maanden zal ik nog alles geven voor DOVO en er voor vechten dat ze ook volgend seizoen in de Derde Divisie zullen spelen.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag