dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieLienden wint bij rentree Kraay; punt voor 'rode' Kozakken

Lienden wint bij rentree Kraay; punt voor ‘rode’ Kozakken

FC Lienden is de Tweede Divisie met een krappe 2-1-zege begonnen op Jong Vitesse. Twee fouten van de ploeg uit Arnhem werden afgestraft. Kozakken Boys leek eenvoudig te gaan winnen van Koninklijke HFC, tot de rode kaart voor Jakoba. Het liep naar 2-2.

FC Lienden – Jong Vitesse 2-1

FC Lienden tegen Jong Vitesse was de eerste wedstrijd live op FOX Sports. De eerste minuten waren voor Lienden, maar in de omschakeling bleken de jonkies uit Arnhem zeer scherp. Bij een corner van Lienden wist Vitesse randsnel te counteren. Milad Intezar stapte onhandig uit en Arshak Koryan profiteerde voor 0-1. Lienden bleef de betere ploeg en na twintig minuten kreeg de ploeg een cadeautje. Vitesse-keeper Jeroen Houwen trapte volledig over de bal heen en Abderahim Louikili was attent om 1-1 te maken. Domper voor Lienden was dat Mo Ajiach al na een halfuur geblesseerd eraf moest. De tweede helft was vervolgens een stuk minder sprankelend en een toevalstreffer zorgde voor 2-1. Een corner stuiterde pardoes voor de voeten van Arjan Goorman, hij drukte met een halve volley af. Jong Vitesse liep in de slotfase nog een zware blessure op voor Jovi Munter, goals vielen er niet meer.

Kozakken Boys – Koninklijke HFC 2-2

In Werkendam was het direct een zeer levendig duel, waarbij Kozakken Boys leek weg te lopen. Pires Tavares wist de score te openen en na een halfuur maakte hij er ook 2-0 van. In die fase werd Koninklijke HFC overlopen, maar de Haarlamse ploeg herpakte zich. Vijf minuten voor de rust maakte Quintin Jakoba rood en Carlos Opoku schoot de penalty raak. Opmerkelijk genoeg kreeg Jakoba ook vorig seizoen rood bij de eerste wedstrijd, toen werd er uiteindelijk verloren van RVVH. Nog voor de thee was het na een goede voorzet van Kevin Sterling via Wessel Boer gelijk: 2-2. Kozakken Boys moest dan ook de gehele tweede helft proberen om het punt vast te houden en met de nodige moeite en irritaties lukte dat.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD