maandag, 26 februari 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieLienden walst over Sparta heen; geen stunt HFC tegen AZ

Lienden walst over Sparta heen; geen stunt HFC tegen AZ

FC Lienden heeft een sprong gemaakt op de ranglijst dankzij de 3-0-zege op Jong Sparta. De Rotterdammers werden onder meer gepasseerd, want de ploeg is van plek dertien naar tien opgeschoven. Koninklijke HFC staat nog altijd vijftiende, want er kon geen verrassing worden gerealiseerd tegen Jong AZ.

Koninklijke HFC – Jong AZ

In Haarlem was Jong AZ in de eerste helft volledig de baas en kwam Koninklijke HFC niet verder dan tegenhouden. Doelman Gerard van Rossum, die Tom Boks verving, wist zijn doel tot op slag van rust schoon te houden. Het meest hachelijke moment kwam uit een vrije trap. Jop van der Linden raakte de bovenkant van de lat. Vier minuten voor de thee wist Levi Opdam de ban toch te breken. Na rust kwam Kevin Sterling in de ploeg bij HFC en zorgde de thuisploeg voor het eerst voor gevaar. Koen Beeren leverde een goede poging af en na een uur spelen kopte Gertjan Tamerus een vrije trap van Nigel Castien net naast. HFC probeerde het nog wel, maar de gelijkmaker bleef uit.

FC Lienden – Jong Sparta

Al in de eerste minuten werd FC Lienden twee keer gevaarlijk, waarbij Abderrahim Loukili de bal niet voorbij Michael Fabrie kreeg. Na een kwartier spelen was het wel raak, want Danny van den Meiracker noteerde zijn eerste treffer in Liendense dienst. Cyril Chevreuil was met een schot uit de draai dichtbij de gelijkmaker, waarna Lienden het duel weer over nam. Doelpunten bleven lang uit, maar na een uur spelen was het opnieuw Van den Meiracker met de treffer. Daarmee was de partij beslist en liep FC Lienden rap door. Frank Wiafe bediende Loukili voor de 3-0.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD