maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieLienden deelt Spakenburg tik uit; Comeback-zege UNA

Lienden deelt Spakenburg tik uit; Comeback-zege UNA

FC Lienden heeft Spakenburg een nieuwe dreun bezorgd. Op De Abdijhof werd het 4-1, waardoor Spakenburg inmiddels is gezakt naar de veertiende plaats. Dat komt mede door de zege van UNA, de ploeg van Mark Schenning wist een 2-0-achterstand om te buigen in de 2-3-zege.

Jong Vitesse – UNA 2-3

Het meest opvallende vooraf was wel het meespelen van Alexander Büttner. De verdediger werd deze week vastgelegd door Vitesse en zoals eerder dit seizoen laat de Arnhemse club deze spelers rustig warmdraaien in de Tweede Divisie. UNA dacht daarop al snel te scoren, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant opende Mercan de score en zorgde Lelieveld uit een voorzet van Büttner nog voor rust voor 2-0. Aan het begin van de tweede helft wist UNA het betere spel wel om te zetten in een doelpunt via Niek van Boekel en de gelijkmaker via Mart van de Gevel: 2-2. De bezoekers waren niet meer te houden en nog voor het uur was het via Van de Gevel ook 2-3.

FC Lienden – Spakenburg 4-1

Bij Spakenburg is het vooral onrustig momenteel onder de lat. Theo Timmermans werd gepasseerd voor Martin van Barneveld, terwijl er ook al een nieuwe keeper is aangetrokken. In de openingsfase was Van Barneveld onzeker en werd na zes minuten gepasseerd. Hij kwam zijn doel uit, maar zag de bal langs zich gaan door toedoen van Mike Vreekamp. Na twintig minuten was het weer gelijk. Een vrije trap van Mike Ahrens werd binnengekopt door Niels Buijtenhuis. Vanaf dat moment vloog het duel heen en weer, met de betere kansen voor Spakenburg. Het leek bij 1-1 te blijven, tot blessuretijd. Tom van der Neut wist voor 2-1 te tekenen. In de tweede helft ging Spakenburg op zoek naar de gelijkmaker en leek in het laatste kwartier juist de druk volledig op te voeren. In de omschakeling werden de Blauwen toch verrast en Frank Wiafe wist zijn rentree bij Lienden al op te luisteren met een goal en zorgde ook nog eens voor 4-1.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD