Volg ons

Eerste Divisie

Lieder-show bij FC Eindhoven, Jong PSV verslaat FC Dordrecht

Lieder-show bij FC Eindhoven, Jong PSV verslaat FC Dordrecht

Almere City heeft een dure nederlaag geleden tegen het al uitgespeelde FC Eindhoven, waar Mart Lieder in stijl afscheid nam. Jong PSV versloeg FC Dordrecht terwijl MVV en FC Oss de punten deelden: 1-1.

In wat vermoedelijk zijn laatste thuiswedstrijd voor FC Eindhoven was gaf Mart Lieder nog maar eens zijn visitekaartje af. De spits scoorde alle drie de treffers tegen Almere City FC. De Almeerders waren via Sherjill MacDonald nog wel vroeg in het duel aan de leiding gekomen, terwijl ook Jerge Hoefdraad scoorde namens de ploeg van coach Jack de Gier. Het was echter te weinig om FC Eindhoven, en dan Mart Lieder in het bijzonder, van het lijf te houden. De nederlaag is pijnlijk, omdat de Almeerders nu volgende week niet mogen verliezen van FC Volendam, omdat het dan haar play-off plek verliest aan het Andere Oranje.

Op de Herdgang won Jong PSV van FC Dordrecht, dat al zeker is van play-offs. Het meest opvallend was de gemiste strafschop van Albert Gudmundsson. De Eindhovense beloften liepen vrij gemakkelijk uit naar een 3-0 voorsprong alvorens Denis Mahmudov iets terugdeed. Jafar Arias maakte de tweede Dordtse treffer: 4-2.

MVV en FC Oss deelden de punten. Beide treffers vielen kort na elkaar. Okita bracht MVV op voorsprong, waarna een eigen doelpunt van doelman Verrips FC Oss weer op gelijke hoogte hielp.

Advertentie
Advertentie

Meer over Eerste Divisie