Volg ons

Cambuur Leeuwarden

Lieder schiet FC Eindhoven langs tiental Go Ahead, SC Cambuur wint in Dordrecht

Lieder schiet FC Eindhoven langs tiental Go Ahead, SC Cambuur wint in Dordrecht

FC Eindhoven wist vrijdagavond in Deventer drie punten te pakken tegen Go Ahead Eagles (1-3). Mart Lieder was twee keer trefzeker tegen de ploeg die na zeven minuten spelen al verder moest met één man minder, dit vanwege een rode kaart. SC Cambuur was te sterk voor FC Dordrecht (0-3), in Leeuwarden wist Martijn Barto twee keer het net van de tegenstander te vinden. 

Go Ahead Eagles – FC Eindhoven
Na zeven minuten spelen stonden er nog slechts 21 spelers op het veld in Deventer. Een overtreding van Givan Werkhoven werd door de dienstdoende arbiter bestraft met een rode kaart. Na 34 minuten leek FC Eindhoven dan eigenlijk te profiteren van het numerieke overwicht, maar Kabangu schoot de bal vrij voor de doelman niet in het net, maar tegen de paal. Na 41 minuten viel er dan toch een treffer te noteren, maar dan wel voor de thuisploeg. De bal viel voor de voeten van Schenk die binnen schoot (1-0). De tweede helft was slechts één minuut bezig toen FC Eindhoven naast Go Ahead wist te komen, slecht uitverdedigen betekende een grote kans voor Van Landschoot die deze wist te benutten (1-1). In de 52ste minuut kwam FC Eindhoven op voorsprong, wie anders dan Lieder wipte de bal mooi over de doelman van Go Ahead heen (1-2). Drie minuten later was Lieder ook verantwoordelijk voor de derde treffer van FC Eindhoven (1-3).

FC Dordrecht – Sc Cambuur
De ploeg uit Leeuwarden kwam na dertien minuten spelen op fraaie wijze op voorsprong in en tegen Dordrecht. Dan Crowley schoot van buiten het strafschopgebied raak in de linkerbovenhoek (0-1). In de 53ste minuut wist Martijn Barto de voorsprong voor SC Cambuur te verdubbelen (0-2). Barto was in de 78ste minuut ook verantwoordelijk voor de laatste treffer van de wedstrijd (0-3).

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Cambuur Leeuwarden