Volg ons
Juliana'31

Derde Divisie Zondag

Licentiecommissie: Juliana’31 drie punten in mindering

Licentiecommissie: Juliana’31 drie punten in mindering

De licentiecommissie van de KNVB heeft Juliana’31 als eerste club een straf opgelegd voor het niet voldoen aan alle licentie-eisen. Clubs in de Tweede Divisie en Derde Divisie moesten voor 1 november een zelfscan invullen, wat als controle diende aan het voldoende van de licentie-eisen. Het ligt in de lijn der verwachting dat er meer clubs door de licentiecommissie zullen worden gestraft met minpunten.

Onder protest ingevuld

Juliana’31 liet eind oktober uitgebreid weten niet te zullen voldoen aan alle eisen van de KNVB. Daarbij was vooral de eis van het aantal contractspelers in Malden geen optie. ““Net als veel andere amateurverenigingen wil en kan Juliana’31 deze vergoeding niet betalen. Wij zullen dan ook niet voldoen aan deze licentie-eis”, liet laat Juliana’31 in een verklaring weten. “Juliana’31 kan zich niet vinden in de licentie-eisen in deze huidige vorm en in de wijze waarop deze tot stand zijn gekomen. Daarom heeft het bestuur er voor gekozen om de zelfscan onder protest in te vullen.”

Drie punten in mindering

Vooruitlopend op een mogelijke sanctie had het bestuur van de club uit de Derde Divisie Zondag al een brief meegezonden naar de licentiecommissie. Juliana’31 betreurt het dat zowel de KNVB als de licentiecommissie het niet nodig heeft geacht, danwel de moeite heeft genomen, om hierop te reageren. Juliana’31 had namelijk een aantal expliciete vragen neergelegd. Per brief laat de KNVB nu weten dat de club niet heeft voldaan aan licentievoorwaarde S.05, betreffende de geregistreerde contractspelers. Juliana’31 krijgt tot 13 januari 2017 de tijd om alsnog aan te tonen aan deze voorwaarde te voldoen, anders zal er een sanctie volgen van drie punten in mindering. Het ligt in de lijn der verwachting dat meer clubs deze brief hebben of zullen ontvangen. Onder meer Be Quick 1887, AFC en Koninklijke HFC hebben meerdere keren te kennen gegeven niet te willen en zullen voldoen aan de licentievoorwaarde ten aanzien van contractspelers. Dit is opvallend genoeg ook de enige licentievoorwaarde waar een sanctie aan is gekoppeld met puntenaftrek.

Lees hier de volledige brief van de KNVB licentiecommissie aan Juliana’31

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag