zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieLeushuis: 'Perfecte wedstrijd gespeeld'

Leushuis: ‘Perfecte wedstrijd gespeeld’

IJsselmeervogels tankte zaterdagmiddag vertrouwen tegen TEC. Coach Willem Leushuis was tevreden met het resultaat, maar had die al zien aankomen, vertelde hij tegenover RTV Utrecht.

Perfecte wedstrijd
,,Dit resultaat zat er al aan te komen. Zeker vorige week tegen Katwijk hebben we fantastisch gespeeld maar een slecht resultaat gehaald. Op die voet zijn we doorgegaan en dat heeft goed gewerkt. Ik denk dat we vandaag een perfecte wedstrijd gespeeld hebben. Qua uitgespeelde kansen denk ik dat we er wel twaalf of veertien gehad hebben. We hadden ze af kunnen slachten met dubbele cijfers maar met vijf goals ben ik uiteindelijk heel tevreden”, constateerde de Woudrichemmer.

Mentale kwetsbaarheid
De ervaren oefenmeester durft inmiddels weer verwachtingen uit te spreken: ,,We hebben de afgelopen weken heel hard gewerkt om het grote probleem, de mentale kwetsbaarheid, de nek om te draaien. Dat hebben we vorige week gedaan en dat hebben we nu weer gedaan. Ik denk als we op deze manier spelen, dan kunnen er nog hele mooie dingen gebeuren op de Westmaat.”

Beetje vergist
Al heeft Leushuis ook geleerd van zijn eerdere uitlatingen, toen hij aangaf dat de Rooien best mee konden doen om de titel: ,,In het begin had ik me een beetje vergist, met name na die wedstrijd tegen Achilles ’29 en FC Lienden. Toen speelden we echt fantastisch voetbal met goed resultaat. Toen dacht ik: wij kunnen wel meedoen, maar ja, dan komen al die blessures en weten de spitsen niet meer te scoren. Dan komt er veel druk op de ploeg te staan.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD