Volg ons
Willem Leushuis

Derde Divisie Zaterdag

Leushuis gretig terug uit Koeweit: “Zin in een mooie club”

Leushuis gretig terug uit Koeweit: “Zin in een mooie club”

Met zijn kenmerkend charisma en neus voor tactische vondsten leidde Willem Leushuis IJsselmeervogels en AFC naar successen. Na zijn derde avontuur in het Midden-Oosten aast de coach op een terugkeer op de Nederlandse velden: “Ik sta te popelen om weer een mooie club onder handen te nemen”, grijnst hij tegenover TweedeDivisie.org.

Olympisch team van Koeweit

Leushuis was tot afgelopen zomer coach van het Olympisch team van Koeweit en tevens verantwoordelijk voor de nationale jeugdopleiding. “Om politieke redenen was Koeweit uitgesloten voor kwalificatie voor de Olympische Spelen. Ik heb er een prachtige tijd gehad en durf te stellen dat ik er een nog betere trainer ben geworden dan toen ik bijvoorbeeld kampioen werd met IJsselmeervogels. Desondanks hebben heb ik met mijn gezin besloten om terug te keren naar Nederland. Ons zoontje Mats wordt vier en gaat dus straks naar school hier.”

Het spel

De Brabantse oefenmeester draait er niet om heen: hij wil weer aan de slag in Nederland. “Geld is voor mij een bijzaak. Ik heb vooral weer zin in ‘het spel’: het proces in de kleedkamer, de humor, het tactische steekspel om wedstrijden te doen kantelen. Ik weet als geen ander wat er gevraagd wordt.”

Bollenstreek is mooi

Naast AFC en IJsselmeervogels trainde Leushuis in het verleden ook FC Eindhoven, ASWH, Hoek, FC Breukelen en Kozakken Boys: “In principe kan ik op elk niveau werken, al zou ik het wel mooi vinden om nog eens in de Bollenstreek te werken, maar ook het Veenendaalse of andere streken vind ik prima.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag