dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieLeushuis: 'DVS te lief; zonder Powel nu wellicht derby tegen Spakenburg'

Leushuis: ‘DVS te lief; zonder Powel nu wellicht derby tegen Spakenburg’

Willem Leushuis bewijst eens te meer het ‘kunstje’ nog allesbehalve te zijn verleerd. Na vorig seizoen met succes DVS ’33 te hebben gereanimeerd, voert hij nu de ranglijst aan met IJsselmeervogels. De gelouterde oefenmeester schoof deze week aan bij het LOS Sportcafé en ging daarbij in op zijn oude club, de waarde van Berry Powel en de doelstelling van de Rooien.

Koopclub

Want hoewel de Woudrichemmer jaren weg is geweest van de Westmaat, lijkt hij geen enkele aanpassingstijd nodig te hebben gehad: ,,De club heeft echt stappen gemaakt in vergelijking met vroeger. Het is stabieler geworden. Vroeger was IJsselmeervogels echt een koopclub. Dan werden er gewoon de beste spelers van andere clubs gehaald, de prijs maakte niet uit. Nu is dat anders en wordt er zorgvuldiger ‘ingekocht’ met minder budget.”

Derby
,,Natuurlijk heeft de technische commissie met Berry Powel een gouden greep gedaan. Anders hadden we hier nu wellicht niet gezeten en wellicht wel dit seizoen de derby tegen Spakenburg gespeeld”, stelt Leushuis.

Te lief
Ook bij DVS’33 zag Leushuis vorig seizoen een goed technisch beleid: ,,DVS heeft een fantastisch beleid, het is een superleuke club met geweldige vrijwilligers, maar men is daar te lief. Ik ben niet zo lief”, stelde hij, duidelijk makend dat men in Ermelo wel wat meer mag uitstralen welke kwaliteiten er in huis zijn en welke stabiele basis is gelegd.

Straatschoffies

De coach ging ook in op de wens van de club om eigen jeugdspelers in te passen in het eerste elftal: ,,Je weet bij elke topamateurclub dat het moeilijk is om jeugd door te laten stromen naar het eerste elftal.” Daarbij komt dat IJsselmeervogels een relatief kleine ‘bron’ heeft: ,,Jeroen Rijsdijk van Excelsior Maassluis zegt altijd dat zij zo’n klein budget hebben. Maar tegelijkertijd vergeet hij erbij te zeggen dat in die Vinexwijk wel jaarlijks 1600 jongetjes worden geboren. Hier zijn dat er maar 60. Ga uit die 60 dan maar proberen om er een paar door te laten stromen naar het eerste elftal, dat is iets heel anders dan met 1600 van die straatschoffies.”

Schalen en bekers
Leushuis zegt bovendien ‘onrustig’ te worden bij doelstellingskreten als ‘handhaving’: ,,Het is logisch dat het bestuur na promotie uitspreekt dat men niet in problemen wil komen. Maar kijk eens naar al die schalen en bekers in de bestuurskamer. Dan praat je toch niet over boven of onder de streep, of over middenmoot? Want dan hebben ze aan mij de verkeerde trainer aangenomen. IJsselmeervogels moet altijd meedoen om de titel, in welke divisie men ook speelt.” Bekijk de hele uitzending met Leushuis hierboven.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD