vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlClubsIJsselmeervogelsLeushuis: ‘Als de liefde van twee kanten komt kan het snel gaan’

Leushuis: ‘Als de liefde van twee kanten komt kan het snel gaan’

IJsselmeervogels wist recent Willem Leushuis te strikken als nieuwe hoofdtrainer na het onverwachte vertrek van Sandor van der Heide. De oefenmeester was in het verleden al uitermate succesvol bij de club en er was slechts één gesprek nodig om de nieuwe samenwerking te bevestigen.

Niet gesolliciteerd
,,,Als de liefde van twee kanten komt kan het snel gaan. Als je reel bent is het zo dat posities dun bezaaid zijn, er zijn veel trainers die een club zoeken en als je dan uit veertig sollicitanten gekozen wordt dan ben ik daar heel trots op eigenlijk. Ik heb zelf trouwens niet gesolliciteerd”, aldus Leushuis tegenover de camera van FOX Sports.

Vertrek Van der Heide
Ijsselmeervogels moest snel schakelen nadat Van der Heide aangaf zijn werkzaamheden bij de club te stoppen.  ,,Ze zijn natuurlijk overvallen door het besluit van Sandor van der Heide en ze hebben heel adequaat en snel gereageerd. Een gesprek was voldoende om met elkaar in zee te gaan.”

Degelijke selectie
Vanzelfsprekend is het lastig voor de nieuwe trainer/coach om na één speelronde in te stappen bij de club met de daarbij behorende door een ander samengestelde selectie.  ,,,Je mist de zes weken voorbereiding, maar ik heb met DVS Ermelo in dezelfde situatie gezeten en ik had het vrij snel op de rit staan daar, een hele goede tweede seizoenshelft en ik hoop dat hier ook te doen. Er zit potentie in het elftal, ik denk dat er een degelijke selectie staat.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD