Volg ons

Eerste Divisie

Leonardo: ‘Soms als ik moe ben, zegt mijn hoofd doorgaan’

Leonardo: ‘Soms als ik moe ben, zegt mijn hoofd doorgaan’

Hij was één van de verrassende nieuwkomers bij FC Eindhoven: Leonardo. Het voormalige wonderkind van Feyenoord is inmiddels 34 jaar, maar in de Lichtstad ziet men nog altijd meerwaarde in hem. ,,In het begin was het wel even omschakelen qua niveau”, vertelt hij tegenover de NOS. ,,Het is anders in Nederland. In de tijd dat ik wegging uit Nederland waren er veel meer grote spelers. De Jupiler League was vroeger veel zwaarder. Nu zijn er veel jonge voetballers, jonge elftallen, dat ben ik niet gewend.”

Over zijn nieuwe rol zegt hij: ,,Nu ben ik meer een nummer tien in plaats van buitenspeler. Zo laat ik het team beter spelen. Ik probeer af en toe rustig uit te leggen wat beter kan. Maar niet te veel, ik ben hier pas net bij de club. Dus ik hou me rustig.”

“Ik weet wat er van mij verwacht wordt. Soms als ik moe ben, zegt mijn hoofd ‘doorgaan’. Dat is soms lastig, dan moet ik leren luisteren naar mijn lichaam. In mijn hoofd wil ik altijd blijven gaan. Dat kan niet altijd. Ik vecht dan tegen mijzelf. Als dat ooit niet meer lukt, dan pas stop ik.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie