zondag, 16 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieLeonardo: 'Soms als ik moe ben, zegt mijn hoofd doorgaan'

Leonardo: ‘Soms als ik moe ben, zegt mijn hoofd doorgaan’

Hij was één van de verrassende nieuwkomers bij FC Eindhoven: Leonardo. Het voormalige wonderkind van Feyenoord is inmiddels 34 jaar, maar in de Lichtstad ziet men nog altijd meerwaarde in hem. ,,In het begin was het wel even omschakelen qua niveau”, vertelt hij tegenover de NOS. ,,Het is anders in Nederland. In de tijd dat ik wegging uit Nederland waren er veel meer grote spelers. De Jupiler League was vroeger veel zwaarder. Nu zijn er veel jonge voetballers, jonge elftallen, dat ben ik niet gewend.”

Over zijn nieuwe rol zegt hij: ,,Nu ben ik meer een nummer tien in plaats van buitenspeler. Zo laat ik het team beter spelen. Ik probeer af en toe rustig uit te leggen wat beter kan. Maar niet te veel, ik ben hier pas net bij de club. Dus ik hou me rustig.”

“Ik weet wat er van mij verwacht wordt. Soms als ik moe ben, zegt mijn hoofd ‘doorgaan’. Dat is soms lastig, dan moet ik leren luisteren naar mijn lichaam. In mijn hoofd wil ik altijd blijven gaan. Dat kan niet altijd. Ik vecht dan tegen mijzelf. Als dat ooit niet meer lukt, dan pas stop ik.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD