maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagLeonard kondigt afscheid bij Rijnsburgse Boys aan

Leonard kondigt afscheid bij Rijnsburgse Boys aan

Joost Leonard vertrekt na dit seizoen bij Rijnsburgse Boys. De aanvaller beseft dat de kansen, zeker na de komst van Gio Serbony, op speeltijd bij de Uien steeds verder afneemt en hoopt bij een andere club wel veel minuten te kunnen maken in de herfst van zijn carrière.

Hoog niveau

Van afbouwen wil Leonard nog altijd niets weten, ondanks dat hij inmiddels 34 jaar is. De aanvaller hoopt de overstap te kunnen maken naar een andere club waar hij kan rekenen op veel speelminuten. “De reden dat ik vertrek, is dat ik niet op de bank wil zitten,” legt Joost uit op de website van Rijnsburgse Boys. “Ik wil in de laatste jaren van mijn carrière graag nog zoveel mogelijk spelen, liefst op een zo hoog mogelijk niveau. Ik ben niet het type dat invalt als het nodig is, zoals Martijn Gootjes in zijn laatste jaren bij Rijnsburg.”

De oud-spits van Noordwijk, waar hij een gouden duo vormde met Mohammed Faouzi,  en Katwijk verwacht dat hij de komende seizoenshelft minder zal gaan spelen en wacht daarom niet met het bekend maken van zijn vertrek tot na het seizoen. “Ik had die beslissing eigenlijk al eerder genomen, maar de komst van spits Gio Serbony, die voor tweeënhalf jaar heeft getekend, heeft ervoor gezorgd dat ik het nu bekendmaak.”

Stoppen

Leonard is van mening dat hij bij genoeg clubs nog van waarde kan zijn en hoopt dan ook op een aanbieding. Tegelijkertijd beseft hij ook dat het vertrek bij Rijnsburgse Boys op 34-jarige leeftijd ene risico met zich meebrengt. “Ik denk dat ik met mijn ervaring en mentaliteit nog van waarde kan zijn voor veel clubs. Ik ben fit en niet blessuregevoelig. Er zijn nog geen contacten met andere clubs. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. En komt er niets, dan stop ik gewoon.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD