vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlClubsKozakken BoysLeon Bot (Kozakken Boys) hang aan het eind van het seizoen schoenen...

Leon Bot (Kozakken Boys) hang aan het eind van het seizoen schoenen aan de wilgen

Leon Bot: ze zullen hem volgend seizoen gaan missen op Sportpark de Zwaaier in Werkendam. Deze week maakte de 32-jarige middenvelder bekend dat hij na 12 seizoenen hoofdmacht Kozakken Boys de schoenen aan de wilgen gaat hangen.

Met pijn in mijn hart…

“Het moment om de knoop door te hakken heb ik heel wat weken voor mezelf uitgesteld, maar met pijn in het hart heb ik besloten om na dit seizoen te stoppen met voetballen”, vertelt Bot op de website van Kozakken Boys.

“Twaalf jaar geleden ben ik bij de club gekomen en zaterdag ga ik m’n 300e officiële wedstrijd spelen. Jarenlang stond alles in het teken van voetbal zonder ook bijna maar te beseffen dat dit ooit gaat stoppen, en toch is dan ineens het moment daar. De combinatie met mijn baan bij Outfit Company Wear, waar steeds meer de focus op is gekomen, was doordeweeks al ‘rennen en vliegen’, maar het aanstaande vaderschap gaat helemaal het nodige veranderen. Daarom is nu het moment gekomen om deze beslissing te nemen.”.

Leon Bot kwam in 2020 via Sliedrecht en LRC naar Kozakken Boys waar hij op 2 oktober debuteerde in de uitwedstrijd tegen ASWH. Opvallend feit is dat Michel Langerak toen de hoofdtrainer is en dat diezelfde Langerak nu intertim-trainer is bij Kozakken Boys.

Mooie jaren als Kozak!

Bot geeft aan met een heel goed gevoel terug te kijken op zijn jaren als ‘Kozak’. “Het is een geweldige tijd geweest bij de club en ik ben ontzettend trots op wat we hier met elkaar hebben bereikt en meegemaakt. Het uitgroeien tot top-amateurclub, het kampioenschap en de stunts in de beker zijn allemaal onvergetelijk.”

“Ik heb me hier door de club en supporters altijd enorm gewaardeerd gevoeld en wil daar iedereen voor bedanken. Dat ik het voetballen en alles en iedereen bij Kozakken Boys ga missen is zeker. Daarom beloof ik ook dat ik er de komende periode nog van ga genieten en er alles aan ga doen om met Kozakken Boys nog wat plaatsen op te schuiven in de ranglijst”.

De kenmerken van Leon Bot….

Vragend aan interim-trainer Michel Langerak naar de specifieke kwaliteiten van Leon Bot zijn dat er nogal wat. “De kwaliteiten van Leon zijn deels uniek. Hij zit motorisch heel sterk in elkaar, waarbij hij heel explosief en bewegelijk is. Hij heeft enorm veel inhoud en daarnaast kan hij heel veel corrigeren met zijn snelheid. Ik heb nog niet veel spelers rond zien lopen, met de kwaliteiten van Leon”, stelt de trainer. Langerak prijst ook de mentaliteit van Bot. Die is fantastisch.”

Herman van Diejen

.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD