woensdag, maart 22, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlClubsAjaxLenderink steekt stokje voor Bergwijn-transfer

Lenderink steekt stokje voor Bergwijn-transfer

Financieel directeur van Ajax, Susan Lenderink, heeft er voor gezorgd dat de transfer van Steven Berwijn naar Ajax geen doorgang heeft gevonden. Althans, dat meldt Henk Spaan die met veel kritiek naar de rol van Lenderink kijkt. 

Henk Spaan schrijft in Het Parool dat Lenderink de stekker uit de onderhandelingen met Tottenham Hotspur trok. Zij zou daarbij niet hebben geluisterd naar Marc Overmars en Erik ten Hag die zouden hebben aangespoord Bergwijn al in een eerder stadium op te halen. Zij zou volgens Spaan “te veel hebben gekeken naar de getallen.”

Daarbij vult de journalist aan dat Bergwijn voor woensdagavond (Bergwijn scoorde die avond tweemaal voor Tottenham tegen Leicester in blessuretijd, red.) ongeveer 24 miljoen zou hebben moeten kosten en dat Ajax dat bedrag minimaal zou hebben verdubbeld na twee jaar. “De financieel directeur luisterde niet naar de technische mensen liet de deal afspringen.” is de conclusie van Spaan.

“Een dag later was Bergwijn, die in zijn eentje drie punten pakte voor Tottenham, ineens tien miljoen meer waard. Je kunt de schuld geven aan het opportunisme van de voetbalwereld, je kunt het opportunisme ook incalculeren.”

“Ajax was het slachtoffer van de bureaucratische structuur van de beursgenoteerde onderneming, waar de cfo eindverantwoordelijk is voor transfers – zelfs al lag haar ervaring vooral bij het managen van warenhuizen en dameslingerie. Als ze vorige week 23 of 24 miljoen had geboden, was Bergwijn van Ajax geweest. Ten Hag loopt te stampvoeten, wat ik je brom.” besluit de journalist in Het Parool.

Eenvoudig inzetten op de eredivisie, KNVB Beker of Champions League? Bet365 is de nummer 1 legale broker van Nederland! Bij Bet365 krijg je nu tot 100 euro bonus op je eerste storting! Waar wacht je nog op?

Bet365 welkomstbonus min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Minimale leeftijd voor aanbiedingen is 24 jaar.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS