donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlAanbevolenLEESTIP | De hilarisch droge boeken van Marcel van Roosmalen

LEESTIP | De hilarisch droge boeken van Marcel van Roosmalen

Wellicht ken je Marcel van Roosmalen van televisie, als die droogkloot bij Veronica Inside of met zijn eveneens gortdroge radiocolumn bij Radio 1.

Maar wist je dat Van Roosmalen ook hele hilarische boeken schrijft, exact in zijn bekende droge stijl? Daarbij heeft de Arnhemmer een liefde voor voetbal, met name vanwege zijn haat-liefde verhouding met Vitesse.

Wellicht vind je het daarom leuk om ook eens een boek van Marcel van Roosmalen te lezen. Hieronder een overzicht van zijn werk.

Voetbalboeken van Marcel van Roosmalen

Marcel van Roosmalen brak door met zijn drie tragikomische boeken over Vitesse, waarin hij op unieke en hilarische wijze als een vlieg op de muur de Arnhemse club observeerde en zeer geestig de bijzondere perikelen achter de schermen noteerde. Deze drie boeken luisteren in chronologische volgorde naar de titels ‘Je hebt het niet van mij’ en ‘Het Jaar van de Adelaar’ en ‘Geef me nog twee dagen’.

Theo Janssen – De Dikke Prins
Als Vitesse-supporter volgde Marcel van Roosmalen Theo Janssen al jarenlang. Ze ontwikkelden een bijzondere band. In Marcel van Roosmalen op pad met De Dikke Prins gaat het over roken, frikandellen, Arnhem, FC Twente en tatoeages, over kots in een handtasje en heel heel af en toe zelfs over voetbal. Lees hier meer…

Schijt
Eind 2013 wist Marcel van Roosmalen het zeker: Vitesse ging landskampioen worden. Nog éénmaal observeerde hij een seizoen lang de hoofdrolspelers in het tragikomische toneelstuk dat Vitesse heet. De uitkomst is bekend: Vitesse werd geen kampioen. Integendeel. Het seizoen eindigde in mineur en dan namen ook nog eens Van Roosmalens twee favoriete personages afscheid: de legendarische middenvelder Theo Janssen en de onvolprezen persvoorlichter Ester Bal. Lees hier meer…

Het is zoals het is – Over Theo Bos
Het meest serieuze voetbalboek van Van Roosmalen is ‘Het is zoals het is’, een boek over de overleden Theo Bos. Toen bij het Vitesse-clubicoon alvleesklierkanker was geconstateerd, vroeg hij Van Roosmalen een boek over zijn carrière en loopbaan. “Het is zoals het is” is echter geen biografie, maar een met humor geschreven portret van de mens, voetballer en trainer Theo Bos. Lees hier meer…

Niet-voetbalboeken van Marcel van Roosmalen

Je zou na bovenstaande wellicht denken dat Van Roosmalen zich vooral bezig houdt met het schrijven van voetbalboeken. Dat is een misverstand. De schrijver schreef meer boeken die niet over voetbal gaan, dan wel. De droogkomische Arnhemmer, tegenwoordig woonachtig in het Noord-Hollandse Wormer, schrijft vooral boeken waarin hij afreist naar de meest treurige bijeenkomsten en prestaties en daar op zijn befaamde droge manier verslag van doet. Zijn laatste werken op dit gebied zijn Nederland onder het systeemplafond, Het is nooit leuk als je tegen een boom rijdt, Ik ben (s)normaal en Je moet opschrijven dat hier niets gebeurt.

De geinigste video’s met Marcel van Roosmalen

Weetjes over Marcel van Roosmalen

Wist je dat de vriendin van Marcel van Roosmalen ook schrijft? Haar naam is Eva Hoeke en zij is columnist bij onder meer de Volkskrant. Samen schreven ze overigens ook twee boeken: De stad, de kroeg en de man en daarnaast een komisch boek over het (aanstaand) ouderschap: Als het maar niet op ons lijkt.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD